La Canals Galeria d'Art només exposarà artistes de la ciutat aquest 2013


Temes relacionats

La Canals Galeria d'Art vol unir els espais santcugatencs en la Tardor Art 2013 (28/des/12)

La pàgina web de la Canals Galeria d'Art celebra 15 anys (10/des/12)

Josep Canals (Canals Galeria): 'Hem de tirar endavant l'Europa de la cultura' (10/des/12)

La Canals acull avui la presentació del llibre 'Las cavernas de San Pedro' (30/nov/12)


  • Comparteix:

El director de la Canals Galeria d'Art, Josep Canals

El director de la Canals Galeria d'Art, Josep Canals

La Canals Galeria d'Art celebra enguany el seu 40è aniversari i enceta el 2013 amb el ferm objectiu d'apostar per artistes santcugatencs i per diversificar les seves activitats a altres àmbits de la cultura a banda de l'art. En aquest sentit, el director de la galeria, Josep Canals, ha anunciat a Cugat.cat que enguany només exposarà artistes de la ciutat per reivindicar-ne el talent. L'espai cultural també es bolcarà en l'Any Salvador Espriu 2013 a través de diverses activitats a Sant Cugat i la resta de Catalunya.

Canals afronta el nou any amb optimisme malgrat una crisi econòmica i de valors que fa, explica, que l'art i la cultura en general no estiguin tant valorats com es mereixerien. El galerista assegura que hi ha millors maneres de sortir de la crisi, esquivant les polítiques de retallades. Uns mètodes que ja es poden apreciar als països del centre i nord d'Europa, on l'afany de prosperitat no és incompatible, segons Canals, amb una cultura artística més consolidada que la de Catalunya i la de l'Estat espanyol.

Durant el 2013 la Canals Galeria d'Art només acollirà exposicions d'artistes santcugatencs. El director de la galeria més antiga de Sant Cugat ho ha justificat al·legant el nombre significatiu d'artistes joves i de vanguarda que hi ha. A més, l'espai també acollirà altres activitats destinades a fomentar altres àmbits de la cultura, com la poesia i la lectura.

Josep Canals

Obrim el nostre espai a les altres sensibilitats culturals perquè és l'única manera de mostrar a la gent que hi ha més sortides a la crisi.


És per això que la galeria es bolcarà amb la commemoració de l'Any Espriu 2013. En aquest sentit, el dia de Sant Jordi organitzarà una marató de lectures amb el títol 'Espriu de cor i de memòria', un acte que tindrà lloc a diferents ciutats per commemorar el centenari del naixement de l'escriptor català. A la tardor, coincidint amb el Festival de Poesia, la Canals Galeria d'Art prepararà un concert amb 12 cantants que versionaran poemes de l'autor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.