Més d'una desena d'artistes locals se sumen a Bremen i Mine! als Enderrock


Temes relacionats

Els grups Bremen i Mine! opten als Premis Enderrock a millor disc pop-rock ( 8/gen/13)


  • Comparteix:

Els Mine! participen juntament amb més d'una desena d'artistes santcugatencs més, als Premis Enderrock / Font: Concertsperquesi.blogspot.com.es

Els Mine! participen juntament amb més d'una desena d'artistes santcugatencs més, als Premis Enderrock / Font: Concertsperquesi.blogspot.com.es

Els Premis Enderrock 2013 han nominat a millor disc de pop-rock prop d'una desena de grups amb presència santcugatenca. A més de Bremen, amb el seu disc homònim, i Mine! amb 'La fi del món', els artistes i grups amb components de la ciutat Muyayo Rif, Ocellot, Rembrandt42, The Risas, La Porta dels Somnis i Guille Milkyway, opten a la nominació de millor pop-rock. Hi ha lloc també per a la cançó d'autor per al cantautor Ignasi Roda, que opta a millor disc en aquesta categoria per 'L'elogi de la cançó' i 'Canta a Joan Maragall'. El folk i les noves músiques, així com el jazz, també compten amb presència d'artistes de la ciutat.

El santcugatenc Guille Milkyway opta a millor disc de pop-rock per la seva col·laboració amb la compilació 'Perversions: 15 cançons d'Els Pets'. Així mateix, La Porta dels Somnis està nominada en aquesta mateixa categoria per 'Un far encès' i l'aportació a 'El Disc de la Marató 2012'. Altres grups amb components locals són Muyayo Rif que participa en aquesta secció amb el disc 'Pa'lante', Ocellot, Rembrandt42 que opta a millor disc de pop-rock amb 'Invitación al viaje' i The Risas que ho fa amb 'El millor dels moments'.

D'altra banda, la categoria a millor disc folk i noves músiques inclou el disc 'Maruja' del grup Amanida, que compta amb els santcugatenc Oriol Castanyer a les seves files. El també veí de la ciutat Martí Osta està present a la categoria pel disc 'Entre terres' de la banda Coetus, de la qual en forma part. Reconeixement també per al grup Els cecs d'Esterri, amb Joan Pau Chaves entre els components i que posen música a la sèrie de televisió 'Gran Nord', també opten a millor disc folk.

Finalment, la presència de músics santcugatencs arriba a la millor nova proposta de jazz amb l'àlbum 'Continental blues' de la Matthew Simon Quartet.

Els Premis Enderrock es troben en la primera fase de votació popular que s'allargarà fins el darrer dia de gener. Després s'obrirà una segona ronda amb els 10 grups més votats de cada categoria. Totes les bandes que participen als Premis Enderrock opten a la categoria de millor portada de disc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.