Un nou grafiti a la Floresta reivindica aquesta disciplina com a art urbà


Temes relacionats

Un grafiti legal decora per primera vegada una paret pública de la ciutat (17/nov/12)


  • Comparteix:

Imatge del grafiti / Font: Localpress

Imatge del grafiti / Font: Localpress

Sant Cugat ja compta amb el seu segon grafiti institucional, que en aquest cas decora una paret a l'entorn del Centre Social i Sanitari de la Floresta. Els autors d'aquest mural són alumnes de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que s'han sumat al projecte '1,2,3 Grafff', una iniciativa pionera al municipi que impulsa l'Ajuntament i el Casal de Joves TorreBlanca amb la intenció de recuperar les parets més degradades de la ciutat.

Es tracta del segon mural de la ciutat elaborat en el marc del projecte '1,2,3 Grafff'. El primer grafiti institucional que ha decorat una paret pública de la ciutat està ubicat al carrer de Cèsar Martinell. Ara, han estat alumnes de la UPC els responsables d'aquesta nova pintura.

El regidor de Joventut, Raül Grangé, ha explicat que l'objectiu d'aquesta iniciativa és recuperar els espais més degradats de la ciutat, així com desvincular l'art del grafiti del vandalisme. Amb aquesta mateixa intenció, el nou grafiti elaborat aquest dissabte s'ha ubicat a una de les parets del Centre Social i Sanitari de la Floresta.

Raül Grangé

S'ha posat a les columnes inferiors de l'edifici perquè estava deteriorat amb pintades incíviques.


Grangé també ha explicat que els autors del nou mural, que han elaborat un treball sobre la relació entre el grafiti i el vandalisme, han volgut denunciar amb el seu dibuix la passivitat davant els problemes del món.

Raül Grangé

Ens van comentar que vol denunciar tota la gent que es queda passiva davant els problemes del món.


Emmarcat en el projecte '1,2,3 Grafff', l'Ajuntament estudia altres emplaçaments per recuperar i decorar amb grafitis com les escales que van de la Rambla del Celler al mercat Torreblanca i la Casa de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.