Els Amics de l'Òpera de Sabadell porten 'Nabucco' al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Cartell de 'Nabucco', un dels primers èxits de Verdi / Font: Amics de l'Òpera de Sabadell

Cartell de 'Nabucco', un dels primers èxits de Verdi / Font: Amics de l'Òpera de Sabadell

L'associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell porta aquest divendres l'obra 'Nabucco' de Verdi al Teatre-Auditori. Es tracta d'un dels primers èxits de l'autor italià, basat en l'Antic testament i l'obra 'Nabuchodonosor' de Francis Cornue i Anicète Bourgeois. L'obra, de quatre actes, és una òpera farcida de sentiments, de disputes d'amor i per la pàtria. El muntatge compta amb una de les músiques més emocionals i espectaculars i inclou el conegut 'Va pensiero', himne oficiós italià i símbol de la lluita per la unitat d'Itàlia al segle XIX.

'Nabucco' va convertir Giuseppe Verdi en un símbol per als italians i li va permetre apostar posteriorment per obres més personals com 'Macbeth' i, més tard, per la trilogia formada per 'Rigoletto', 'La Traviata' i 'Il Trovatore'.

A 'Nabucco', Verdi explica la història de l'ambaixador jueu a Nínive, Ismaele, que marxa de la cort del rei Nabucodonosor amb Fenena, una de les filles del monarca. Aquest fet provocarà la posada en marxa de les tropes del rei per envair el regne d'Israel.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.