Sant Cugat se suma a l'homenatge a George Orwell amb motiu del centenari del seu naixement


  • Comparteix:

La mostra és una iniciativa de la Diputació de Girona

La mostra és una iniciativa de la Diputació de Girona

L'exposició 'Viatge a una guerra. George Orwell a Catalunya i al front d'Aragó' arriba al Museu de Sant Cugat el dia 15 de gener. Aquesta mostra, una iniciativa de la Diputació de Girona, permet conèixer les experiències d'Orwell durant la seva estada a Catalunya, en plena guerra civil. D'aquesta manera, la nostra ciutat se suma a l'únic acte d'homenatge que s'ha fet a l'Estat Espanyol amb motiu del centenari del naixement de l'escriptor britànic.

A partir de diferents àmbits com un conjunt de portades de diaris de l'època, els escrits del propi Orwell o un apartat dedicat a la seva biografia i la seva obra, els espectadors podran endinsar-se en plena guerra civil espanyola i en les vivències d'aquest escriptor, que amb la seva obra 'Homenatge a Catalunya', va donar a conèixer el nom del nostre país arreu del món.

Per al comissari de la mostra, Miquel Berga, en aquesta exposició pren una importància destacada la metàfora del viatge.

Miquel Berga

És una exposició on la mateafora del viatge juga un paper important a diferents nivells, el viatge físic del propi Orwell, el viatge en la història i també un viatge idològic.


Aquesta mostra, que podrà veure's des del proper dia 15 i fins el 4 d'abril, se suma al programa d'exposicions que ha programat el Museu per aquest any 2004, i que tindrà com a gran protagonista a l'artista local Josep Grau Garriga.

Coincidint amb la celebració del seu 75è aniversari, l'Ajuntament de la ciutat ha decidit dedicar aquest any a l'artista i ho farà amb una col·lectiva d'artistes santcugatencs al Museu, una mostra de l'obra més recent de Grau Garriga, que es repartirà entre el Museu i la Casa Aymat, i ja per acabar, un recull de l'etapa santcugatenca de l'artista, també a la Casa Aymat.

Segons la tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, aquesta programació permet complir els objectius del museu i també fer un merescut homenatge a un dels artistes locals més internacionals.

Àngels Solé

Complim els dos objectius del museu, que són difondre el món de l'art i també l'àmbit de les ciències socials, i també complim amb el desig de fer un homenatge a Grau Garriga.


El programa d'exposicions al Museu i la Casa Aymat es completarà amb la mostra "Instants de mestissatge" del fotògraf santcugatenc Kim Manresa, i amb la XIV Biennal d'Art Contemporani Català, totes dues dins el marc de les activitats que organitzarà Sant Cugat pel Fòrum 2004.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.