L'Àgora acull la 2a edició de l'International School Music Festival

Al festival participaran més de 100 alumnes d'entre 17 i 18 anys / Font: Nace.edu.es

Cultura

Publicat el 27/gen/13 per Sara Valdés

L'escola Internacional Àgora acollirà la primera setmana de febrer la segona edició de l'International School Music Festival. A la cita hi assistiran diferents escoles del grup Nace de Mallorca; de Lledó, a Castelló; i Barcelona, així com l'escola Sint Lodewijk de Bruixes, a Bèlgica. El festival començarà dimecres de la setmana vinent i acabarà tres dies més tard amb un concert conjunt.

Més d'un centenar d'alumnes de 17 i 18 anys participaran en la segona edició de l'International School Music Festival. La iniciativa va sorgir l'any passat a Bruixes, quan l'escola Sint Lodewijk va convidar els alumnes de l'escola Àgora per celebrar el seu 150è aniversari amb un concert. El director del centre santcugatenc, Vicenç Gandol, ha explicat a Cugat.cat que la música és un pilar bàsic de l'educació, ja que ajuda a desenvolupar altres elements del procés d'aprenentatge.

Vicenç Gandol

Aquest projecte permet que els alumnes intercanviïn experiències amb alumnes d'altres nacionalitats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els assistents ocuparan part de la jornada musical a fer assajos generals i activitats culturals que es duran a terme a l'escola. El festival acabarà dissabte de la setmana vinent amb un concert dedicat a bandes sonores de diferents pel·lícules on totes les escoles actuaran, conjuntament i per separat. El coordinador del departament musical de l'escola Àgora, Manel Sales, ha explicat que la prioritat de l'escola és donar continuïtat a aquest projecte.

Manel Sales

L'any que ve un altre centre farà d'amfitrió, la nostra prioritat és donar-hi continuitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els santcugatencs formen el grup més nombrós de les diferents actuacions aportant uns 25 membres a l'orquestra i una vintena a la banda.