Xavier Escura explica el perquè de la fòbia als catalans al seu nou llibre


Temes relacionats

L'encaix entre Catalunya i l'Estat espanyol, tema del nou llibre de Xavier Escura (24/gen/13)


  • Comparteix:

Escura ha presentat el nou llibre acompanyat de l'alcaldessa, Mercè Conesa, i l'editor, Rafael Dalmau

Escura ha presentat el nou llibre acompanyat de l'alcaldessa, Mercè Conesa, i l'editor, Rafael Dalmau

'La història indignada dels catalans' és la nova publicació de l'historiador, expresident d'Òmnium Cultural i regidor de Cultura, Xavier Escura. La publicació fa un repàs de la relació entre Catalunya i l'Estat espanyol des d'un punt de vista històric i busca el perquè d'alguns prejudicis que tenen els catalans. Escura ha subratllat en la presentació aquest dijous que el seu llibre està explicat des d'una perspectiva històrica i fugint del tempo polític que prima avui dia l'actualitat.

El llibre també exposa la relació entre Catalunya i l'Estat espanyol, una història de desencontres que s'allarga des de l'Edat Mitjana, segons explica l'autor. Altres punts que es concreten a la publicació són el perquè de la catalanofòbia, per què els catalans tenen complexos i d'on ve l'autoodi.

Escura ha desgranat el contingut del seu nou llibre, 'La història indignada dels catalans', en una entrevista al magazín 'Sant Cugat a fons' (91.5 FM). L'autor, a més, ha recordat la necessitat de revisar el passat per entendre el present i el futur del país.

Xavier Escura

El fet que necessitem integrar i mirar cap endavant no vol dir que haguem de mirar enrere. A vegades oblidem les legitimitats històriques que fa que oblidem el que som.


El llibre està prologat pel doctor en Ciències Econòmiques i professor de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Salvador Cardús, que va destacar l'enfoc original de l'obra.

Una seixantena de persones han assistit a la presentació que ha tingut lloc a la Casa de Cultura aquest dijous i que ha comptat amb la presència de l'editor Rafael Dalmau i l'alcaldessa, Mercè Conesa. A la trobada s'hi han pogut veure també regidors de CiU, ICV-EUiA i la CUP, i membres d'Òmnium Cultural i de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), organitzadors de l'acte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.