Una desena de grups amb accent local opten al Disc Català de l'Any 2012


  • Comparteix:

The Risas són un dels grups locals que opten al Disc Català de l'any

The Risas són un dels grups locals que opten al Disc Català de l'any

Amanida, Bremen, Coetus, Els Cecs d'Esterri, Ocellot, La porta dels somnis, Mine!, Muyayo Rif, Rembrandt 42 i The Risas són els grups locals o amb components santcugatencs que opten al premi Disc Català de l'Any 2012 que organitza Ràdio 4. Ja es poden votar tres propostes a la primera ronda d'aquest premi que finalitza el 21 de febrer. Els set més votats s'afegiran als tres discos escollits per la crítica musical per entrar a la votació definitiva. A l'abril s'entregarà el premi al grup que rellevarà als components d'Amelie, guanyadors en l'edició anterior.

Per promocionar el premi i els conjunts que hi opten està previst un cicle de concerts en directe que organitza la mateixa Ràdio 4. Les actuacions es faran a l'antiga Fàbrica Estrella Damm i les setmanes vinents s'acabaran de lligar les dates i el cartell.

El premi Disc Català de l'Any de Ràdio 4 és el guardó més antic de tots els que s'atorguen en l'àmbit de la música en català. Aquest any arriba a la 34a edició. Va néixer a finals dels 70 de la mà de Joan Ramon Mainat dins el seu programa 'Cançons al vent'. Al palmarès hi figuren noms com Lluís Llach, Joan Manuel Serrat, La Trinca, Marina Rossell, Sau, Antònia Font, Gossos i Els Amics de les Arts.

El seguiment del premi es fa a través del programa Catalunya Exprés Magazín, que Joan Arenyes presenta cada dissabte de cinc de la tarda a vuit del vespre a Ràdio 4, on col·labora la directora de redacció d''Enderrock', Helena Morén Alegret, seguint l'actualitat musical dels Països Catalans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.