La galeria barcelonina del santcugatenc Carles Taché, premiada als GAC


  • Comparteix:

Exposició anterior de Javier Pérez a la Galeria Carles Taché / Font: Galeria Carles Taché

Exposició anterior de Javier Pérez a la Galeria Carles Taché / Font: Galeria Carles Taché

Els Premis GAC 2013 han reconegut aquest dimarts la trajectòria de la Galeria Carles Taché. El director de l'espai artístic, Carles Taché, és veí de Sant Cugat i se li ha atorgat aquest reconeixement 'pel seu esforç per mantenir el nivell dels artistes representats i comprometre's amb la seva projecció internacional'. Els Premis GAC 2013 s'han lliurat al Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) emmarcat dins la 6a Nit del Galerisme.

La Galeria Carles Taché, situada al carrer Consell de Cent de Barcelona, va ser fundada el 1986 i des dels seus inicis ha estat dirigida per Carles Taché. Aquest espai artístic ja ha rebut altres reconeixements com ara el Premi ACCA de l'Associació de Crítics d'Art els anys 1987 i 2000, i el Premi Ciutat de Barcelona el 1990.

Taché, resident a Sant Cugat, presideix la Societat Barcelona Art i ha estat membre del comitè organitzador de la Fira d'Art Contemporani de Madrid (Arco) entre el 1991 i 1993 i en les edicions del 2000 i 2001. A més, està vinculat al món educatiu ja que col·labora amb la Universitat de Barcelona dirigint el projecte dels alumnes del Màster en Estudis Avançats en Història de l'Art.

El director de la galeria, el santcugatenc Carles Taché, ha destacat en declaracions a Catalunya Informació que aquesta professió li ha donat moments molt bons i dolços.

Carles Taché

És impossible destacar un moment. Aquesta professió m'ho ha donat tot: moments molt gratificants i de memòria molt agraïda.


El president del Comitè organitzador dels Premis GAC, Albert Gran, ha afirmat que el balanç del 2012 a les galeries catalanes 'és pitjor des d'un punt de vista crematístic'. No obstant això, ha explicat que malgrat la crisi el sector 'és molt viu' i ha dit que 'on tanca una galeria n'obre una altra'.

Els Premis GAC volen potenciar el paper difusor i emprenedor de les galeries d'art de Catalunya i posicionar-les al mercat artístic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.