El projecte musical 'Cantània' se celebrarà enguany al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

La cantata 'Cantània' de l'edició del 2009 / Font: Auditori.cat

La cantata 'Cantània' de l'edició del 2009 / Font: Auditori.cat

El Teatre-Auditori acollirà el projecte musical 'Cantània' on participaran els nens de 3r, 4t, 5è i 6è d'Educació Primària de 35 escoles del Vallès Occidental. Les escoles Pi d'en Xandri, Collserola, l'Olivera, Catalunya, Thau i Santa Isabel seran les participants santcugatenques d'aquesta edició. Les actuacions tindran lloc el 27 i 29 de maig en dues funcions cada dia que sumaran en total prop de 1.400 nens.

'Cantània' s'ha celebrat a l'Auditori de Barcelona des del 1991, primer des de l'Institut Municipal d'Educació i més tard des de l'Auditori de Barcelona. Des d'aquest any, però, s'ha decidit descentralitzar el projecte per donar més cobertura i incloure més escoles, i diferents ciutats com Sant Cugat, Mataró, Granollers i Vilafranca del Penedès també acolliran la jornada musical. Els centres educatius participants de la comarca es reuniran aquest any a la nostra ciutat en una edició que compta amb la col·laboració del Teatre-Auditori i l'Ajuntament. La regidora d'Educació, Esther Salat, ha explicat a Cugat.cat que 'Cantània' dóna resposta a les polítiques culturals i educatives del municipi.

Esther Salat

'Cantània' és un programa reconegut a nivell musical i pedagògic.


A banda de fer-se a teatres i auditoris de tot Catalunya, el programa de 'Cantània' s'ha exportat a dues ciutats de l'Estat espanyol, Valladolid i Parla, així com dues localitats alemanyes i una italiana. Els objectius d'aquest projecte són promoure i millorar l'educació musical i que els alumnes visquin una valoració social del seu treball dut a terme durant tot el curs a l'aula. La professora de música de l'escola l'Olivera María José Colás ha explicat que celebrar aquesta iniciativa a Barcelona era important per als nens, però que tenir-la a la ciutat serà més còmode.

María José Colás

Actuar a Barcelona ens agradava perquè vèiem com creixia el projecte.


Aquest any, l'obra s'ha encarregat a la compositora Mariona Vila i també comptarà amb el text de Guillem Clua. El títol de la cantata serà 'Ha passat un àngel' i narrarà la història de la trobada de la Júlia, la protagonista, amb un ésser màgic del Regne del Silenci, l'Àngel.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.