La santcugatenca Assumpta Bailac és la nova directora general de Promoció Cultural


  • Comparteix:

Bailac substitueix Vicenç Llorca en el càrrec.

Bailac substitueix Vicenç Llorca en el càrrec.

La santcugatenca Assumpta Bailac és la nova directora general de Promoció Cultural. Bailac ha comentat que el principal repte del govern tripartit és doblar el pressupost de Cultura i treballar colze a colze amb els ajuntaments en matèria de gestió. Bailac també ha a posat Sant Cugat com a exemple de ciutat catalana amb una oferta equilibrada d'insfraestructures culturals.

La nova directora de Promoció Cultural de la Generalitat ha començat a revisar els projectes actuals de la seva àrea, que abarca teatre, música, arts visuals, biblioteques i cultura popular i tradicional. Uns àmbits que, segons Bailac, cal promocionar sobretot de cara a la promoció dels nous creadors i a la millora dels serveis públics bàsics.

No obstant, el principal repte del nou govern pel que fa a promoció cultural és doblar el pressupost de cultura durant la present legislatura. Bailac ha dit que la voluntat de la Generalitat és que les accions que es realitzin comptin amb la impliació de totes les admistracions:

Assumpta Bailac

Volem fer una política de proximitat per tenir present la demanda exacta que es realitza


D'altra banda, l'alt càrrec de la Generalitat ha apuntat Sant Cugat com una ciutat on es practiquen unes bones polítiques de difusió cultural. Una cosa que no seria possible sense una oferta equilibrada d'insfraestructures com l'auditori, l'Arxiu Nacional, el Museu i la futura Biblioteca Central. Assumpta Bailac:

Assumpta Bailac

L'Auditori és un exemple que es poden fer bones polítiques de promoció amb un bon continent


Assumpta Bailac i Puigdellívol viu a Sant Cugat des de fa més de 30 anys, després d'abandonar la seva Manresa natal. Abans de convertir-se en un dels alts càrrecs de la Generalitat, Bailac treballava com a cap de servei de biblioteques de la Diputació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.