'Les Lectures a la Fresca' giraran en torn de Salvador Espriu


Temes relacionats

La ciutat s'organitza per demostrar l''orgull ciutadà' per l'Any Espriu (20/feb/13)

Sant Cugat reviurà la figura i obra de Salvador Espriu (23/gen/13)


  • Comparteix:

L'activitat s'emmarca dins els actes per commemorar l''Any Espriu' / Font: Gencat.cat

L'activitat s'emmarca dins els actes per commemorar l''Any Espriu' / Font: Gencat.cat

Salvador Espriu centrarà la 9a edició del cicle 'Lectures a la Fresca', organitzat per l'Associació Amics de Pedra i Sang. 'Ronda de Mort i Sinera', 'Primera història d'Esther' i 'Antígona' són els textos que es recitaran durant els tres primers dijous de juliol a diferents places de la ciutat. L'entitat se suma a les activitats celebrades al llarg de l'any per commemorar l''Any Espriu', en el centenari del seu naixement.

El cicle començarà el 4 de juliol, amb la representació de 'Ronda de mort a Sinera', un recull de textos de llibres com 'Ariadna al laberint grotesc' i 'Les cançons d'Ariadna'.

La segona proposta és 'Primera història d'Esther', que es remunta a la història de la reina Esther. Segons els textos bíblics, la reina Esther va salvar el poble jueu que vivia escampat en el regnat del rei de la Mèdia i Pèrsia. Espriu utilitza la història dels hebreus per representar la situació de Catalunya en acabar la Guerra Civil.

El cicle acabarà amb la lectura 'Antígona'. L'obra parteix del mite grec d'Antígona, una princesa que decideix suïcidar-se perquè acabi la guerra entre els seus dos germans. Espriu va escriure aquesta tragèdia el 1939, fet que fa relacionar-la amb les conseqüències de la Guerra Civil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.