Els infants reben les pinzellades musicals més íntimes a 'Concert per a nadons'


  • Comparteix:

Moment del concert al Teatre-Auditori

Moment del concert al Teatre-Auditori

Infants de zero a tres anys han centrat aquest diumenge el repertori i la posada en escena del 'Concert per a nadons' al Teatre-Auditori. El projecte, inèdit a Catalunya, ha aterrat per primera vegada a la nostra ciutat per fer gaudir els més menuts d'uns moments musicals molt íntims de la mà d'una desena d'intèrprets. La música en directe, la dansa, la interacció amb l'espai i, fins i tot, amb els propis instruments han marcat el 'leitmotiv' de l'espectacle. Un espai infantil al vestíbul del Teatre-Auditori a càrrec de l'Institut de la Infància ha completat l'experiència del concert.



La idea original del projecte neix del músic i pedagog portuguès Paulo Lameiro, que alhora ha dirigit l'adaptació de la iniciativa als escenaris catalans. El 'Concert per a nadons' veu la llum al nostre país al festival Temporada Alta de Girona amb l'objectiu d'establir la primera presa de contacte dels infants amb la música. La iniciativa ha arribat aquest diumenge al Teatre-Auditori en triple sessió i amb les entrades exhaurides. Preludi d'un espectacle que, finalment, ha acomplert amb les expectatives del públic.

Públic

És important que des de ben petits apreguin a escoltar música. / Al final del concert semblava que el meu fill s'estava dormint, ha rebut molta calma. / M'ha sorprés molt com han captat la seva atenció durant tot el concert.


Una part important dels ingredients d'aquesta rebuda l'ha marcat la posada en escena de la proposta. Plantejat en forma de recorregut, l'espectacle ha començat al vestíbul del Teatre-Auditori, des d'on els músics han guiat els nadons i les seves famílies al cor del teatre, l'escenari. Aquí s'ha materialitzat el contacte d'aquest peculiar públic amb els instruments. L'espai ha estat en tot moment obert als moviments i la interacció dels infants. De fet, ha estat el mateix públic qui ha definit, segons la directora del concert, Anna Molins, la distància amb els intèrprets.

Anna Molins

Els artistes s'han d'adaptar els nens. Si un infant demana atenció, l'artista ha d'estar per ell.


El repertori s'ha definit a l'entorn de la capacitat d'atenció dels nadons. D'aquesta manera, els fragments no han superat els 45 segons de durada i han barrejat música de ritmes molt diferents. Els infants han pogut gaudir de la música clàssica de Monteverdi i Mozart, i pinzellades de música popular i jazz.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.