La unió de teatres municipals Teatres Amics arrenca el seu camí a Sant Cugat


  • Comparteix:

Fomentar l'intercanvi de recursos i experiències, i col·laborar en la producció de continguts i la confecció de programacions són alguns dels objectius de la plataforma Teatres Amics que ha començat a caminar aquest dimecres a Sant Cugat. Una unió de cinc teatres municipals catalans, entre ells el Teatre-Auditori, per unir esforços i actuar com una sola entitat davant l'administració però també amb el sector privat de les arts escèniques per aconseguir millors condicions que beneficiïn companyies, escenaris i públic.

El Teatre-Auditori, el Kursaal de Manresa, el Teatre Auditori de Granollers, l'Atrium de Viladecans i l'Atlàntida de Vic són els integrants d'aquesta agrupació que s'ha presentat aquest dimecres a l'equipament santcugatenc. Entre tots els escenaris han sumat durant el 2012 prop de 220.000 espectadors, el que ha suposat una mitjana del 76% d'ocupació de les seves localitats. Per posar de relleu l'envergadura d'aquesta unió s'ha destacat el pressupost acumulat de tots cinc, que l'any passat va superar els nou milions d'euros.

La presidència de l'associació recau en Lluís Vila d'Abadal, director del teatre L'Atlàntida de Vic, que ha posat en valor el pes que dóna aquesta aliança i les possibilitats que ofereix actuar com a una sola entitat. Vila d'Abadal assegura que això donarà eines i força per millorar en eficiència i eficàcia en el funcionament dels associats.

Lluís Vila d'Abadal

Tenir eines per lluitar contra la crisi. Busquem eficiència i eficàcia per presentar-nos com una veu única. Tenim més força junts que per separat.


Els membres de la plataforma mantindran la seva autonomia i les seves característiques particulars. La intenció és millorar en coordinació i que els equipaments millorin a partir de les experiències dels altres integrants de la plataforma. El director del Teatre-Auditori, Pep Tugues, ha assenyalat que aquesta iniciativa permetrà millorar el posicionament dels teatres municipal i servirà d'estímul per a les companyies.

Pep Tugues

Unir-se per fer possible més projectes. A més, és una manera de posicionar els teatres municipals en poder oferir més escenaris a les companyies i ell tindran més feina.


La presentació ha comptat amb la presència dels alcaldes dels cinc municipis implicats. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha defensat els valors de la cultura en una època marcada per la crisi de valors. Conesa ha exposat la voluntat dels ajuntaments d'apostar per aquest sector i per fer la cultura més accessible.

Mercè Conesa

Són moments difícils on cal reivindicar la importància de la indústria cultural. Els ajuntaments volem apostar per la cultura establint sinergies.


Tots els alcaldes assistents han coincidit a destacar la vertebració del territori que suposa aquesta aliança i han defensat el model de treball coordinat entre ciutats com una manera de cercar solucions en època de dificultats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.