La solitud i el silenci arriben a La Galeria de la mà de Xavier Rodés


  • Comparteix:

L'artista Xavier Rodés amb un dels quadres exposats a La Galeria

L'artista Xavier Rodés amb un dels quadres exposats a La Galeria

L'artista Xavier Rodés ha aterrat en solitari a Sant Cugat impregnant La Galeria de solitud i silenci. La primera mostra del pintor barceloní a la ciutat recull una trentena d'olis que retraten espais oberts i interiors deshabitats amb objectes inanimats que, segons l'artista, 'substitueixen el dinamisme de la presència humana'. L'exposició, que s'ha inaugurat aquest divendres, està protagonitzada per imatges realistes de platges, camps i ciutats desolades.

La pintura de Xavier Rodés plasma l'aïllament i l'abandonament ja sigui a través de paisatges nord-americans com també de bodegons i espais interiors. L'última producció pictòrica de l'artista barceloní està formada per retrats de platges solitàries, natures mortes amb joguines infantils i dibuixos d'edificis i vehicles antics. Xavier Rodés ha explicat que a la seva obra la presència humana hi és absent expressament, perquè l'artista no vol que aquesta condicioni la dinàmica dels quadres.

Xavier Rodés

La presència humana condiciona la dinàmica de l'expressió del quadre. Aquest protagonisme el substitueixo per elements inanimats.


La mostra monogràfica de Rodés presenta una harmonia cromàtica, l'ús de colors freds i un estil figuratiu que no s'allunya gaire del realisme. El responsable de La Galeria, Jordi Batlle, ha subratllat l'habilitat de Rodés per presentar 'un realisme modern' que el diferencia de la resta d'artistes.

Jordi Batlle

Té una capacitat de solució plàstica i un modernisme molt real que el fan diferent de la resta d'artistes.


L'exposició de Xavier Rodés es podrà veure fins el 15 d'abril a La Galeria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.