L'Esbart troba la solució al seu local gràcies a una subvenció


Temes relacionats

Sandra Casat, la nova directora de l'Esbart, vol més implicació dels pares i alumnes amb l'entitat (24/mai/11)


  • Comparteix:

Una de les actuacions de l'Esbart / Font: Web de l'Esbart

Una de les actuacions de l'Esbart / Font: Web de l'Esbart

L'Esbart rebrà una subvenció de 80.000 euros per completar les obres del seu local, ubicat al carrer Vallès. D'aquesta manera, l'entitat de cultura popular posa fi a anys de trasllats per diversos espais, després de la fallida de l'empresa que havia de construir un nou local i la negativa de les entitats financeres a facilitar el crèdit que havia de fer realitat l'adequació de la seu del carrer Vallès. La solució per a l'Esbart ha arribat de la mà d'un conveni que l'entitat signarà amb la Diputació de Barcelona, la Generalitat i l'Ajuntament.



Amb aquest conveni l'Esbart posa fi a anys d'un periple que va començar amb la fallida de l'empresa que havia de construir la seva nova seu. Davant la impossibilitat de fer realitat la construcció, l'entitat va llogar un local al carrer Vallès. En aquest espai, gràcies als recursos propis i la subvenció de l'Ajuntament, l'entitat va executar una primera fase de les obres d'adequació, però per completar-les necessitava d'un crèdit que no va arribar mai. Tot i així, no ha deixat de créixer.

Durant aquest temps, l'Esbart ha fet servir diversos espais municipals per assajar i dur a terme la seva activitat. Ara, podrà completar la segona fase de les obres del local de carrer Vallès, que ja s'han iniciat, gràcies a una subvenció de 80.000 euros. El conveni, que s'ha anunciat aquest diumenge durant l'espectacle que l'entitat ha ofert al Teatre-Auditori, també preveu que l'Esbart actuï a diferents indrets catalans i exporti a altres entitats el seu coneixement en ensenyament de dansa tradicional.

La diputada adjunta de Cultura de la Diputació de Barcelona, Mireia Hernández, ha assegurat que el futur de l'entitat està garantit gràcies a aquest conveni.

Mireia Hernández

Teniu garantit el futur i en el temps que viu el nostre país això és absolutament important. La Diputació estarà al costat de l'Esbart fins on calgui.


De la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assegurat que Sant Cugat no seria com és si no fos per l'Esbart. En aquest sentit, Conesa ha destacat l'acord de les administracions per fer costat a la cultura i les entitats.

Mercè Conesa

Era necessari l'acord de les administracions per donar un cop de mà. Volem visualitzar que seguim estant al costat de la cultura i les entitats.


Està previst que l'entitat torni a la seu del carrer Vallès una vegada renovat abans de la Festa Major.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.