Un grup d'artistes s'uneix al voltant de Taula 13 per fomentar l'art a la ciutat


  • Comparteix:

Membres del col·lectiu a la taula que els dóna nom

Membres del col·lectiu a la taula que els dóna nom

Un grup d'artistes plàstics locals crea la plataforma Taula 13 amb la intenció de fomentar la creació a la ciutat, potenciar la presència de l'art a les aules i posar a l'abast dels santcugatencs les obres produïdes a Sant Cugat. Per ara, són sis els integrants del col·lectiu però la seva intenció és obrir-se a nous membres de diferents disciplines, sempre dins l'art plàstic. Taula 13 ja s'ha donat a conèixer a l'àrea de Cultura de l'Ajuntament per transmetre la seva voluntat de col·laborar amb l'administració.

Sergi Barnils, Pep Codó, Neus Colet, Pere Formiguera, Frederic Gómez i Lluís Ribas són els promotors d'aquest col·lectiu que pren el nom de la taula del restaurant Gilda on habitualment celebren les seves reunions. La plataforma apunta en diferents direccions però amb un sol objectiu: fomentar l'art plàstic a la ciutat. Per això planteja un seguit de reptes on destaca la voluntat d'apropar creadors i centres educatius a través de visites dels artistes a les escoles i dels estudiants als tallers. Un altre dels princip.als objectius és aconseguir obrir un espai expositiu estable a Sant Cugat on es mostrin, entre d'altres, part dels treballs del Fons d'Art Municipal de manera que els santcugatencs puguin gaudir d'aquest patrimoni.

El portaveu del col·lectiu, Lluís Ribas, apunta que la intenció d'aquest grup és constructiva per crear sinergies que donin lloc a nous projectes culturals i no pas de confrontació ni pressió.

Lluís Ribas

Aquesta Taula no és una eina d'enfrontament ni pressió. Ho fem per col·laborar amb el muncipi i per tirar projectes culturals endavant.


Taula 13 també planteja recuperar el Pla d'Escultura Pública redactat el 2007 que ha servit per catalogar les obres que hi ha a la ciutat. El col·lectiu creu que aquest document pot tenir més recorregut, tot i la manca de pressupost. En aquest sentit, proposen la creació d'una proposta similar relativa a la pintura mural i les arts visuals públiques amb la intenció d'ampliar el patrimoni local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.