'Big Berberecho', una proposta trencadora que ha sorprès el Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Jordi Oriol i Oriol Vila són els creadors i actors d'aquest muntatge

Jordi Oriol i Oriol Vila són els creadors i actors d'aquest muntatge

L'espectacle 'Big Berberecho: La gran escopinya' ha sorprès aquest divendres els prop de 200 espectadors que han assistit al Teatre-Auditori. L'originalitat de la posada en escena d'aquesta obra, l'escenografia, el llenguatge de gest i la gran actuació dels actors i creadors del muntatge, Jordi Oriol i Oriol Vila, han deixat bocabadats els espectadors. 'Big Berberecho' és la història de dos germans que es llancen a la mar a la recerca d'una llegenda marina, en un viatge on acabarà sortint el pitjor de cada un d'ells i amb un final totalment inesperat per als espectadors, que en l'actuació de Sant Cugat ha comptat amb representació santcugatenca.



'Big Berberecho' és un espectacle teatral de petit format que barreja diferents registres i llenguatges teatrals, sobretot el gestual i visual, per mostrar un resultat fresc, original i trencador. Dos germans es llancen a l'aventura en una petita embarcació de fusta surant enmig d'un desolat oceà. Ho fan amb una peculiar barca que queda sospesa sobre una original estructura i que permet recrear un moviment aquàtic. Són els dos únics actors els que generen aquest moviment orgànic de l'embarcació, a la vegada que interpreten els personatges protagonistes i altres que van apareixent a la funció. La barca, de fet, és un personatge més de la història com ha explicat l'actor i creador Oriol Vila.

Oriol Vila

Hi ha diferents personatges. Però un d'ells, que no és ben bé un personatge, és la barca que ens condiciona en tota l'obra i ens ajuda molt a la vegada.


Els dos germans s'han d'enfrontar a la por de tot un món amagat sota els peus, les profunditats de l'oceà. Fins que topen amb una bèstia desconeguda, una escopinya enorme, i és en aquest moment quan es desperten els seus desitjos més intensos i l'imaginari del seu inconscient es posa en marxa. L'obra parla del desig que la vida tingui sentit i ho fa amb un idioma inventat, però a l'abast de tothom, tal com ha explicat l'actor i creador Jordi Vila.

Jordi Oriol

Hi ha text però és un idioma inventat. Ens basem en les emocions i les sensacions, que són universals sempre.


El final del muntatge és del tot inesperat pels espectadors. En el cas de la nostra ciutat, les santcugatenques Jana Urquizu i Laia Puigneró han estat les encarregades de posar punt final a la història. Ara la voluntat dels creadors d'aquesta trencadora proposta, que té encara un gran potencial i que està en constant evolució, és portar l'espectacle a les sales barcelonines i començar també una gira pel conjunt de l'Estat espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.