Etern Bebo Valdés: Cugat.cat recorda el seu concert a Sant Cugat


  • Comparteix:

Bebo Valdés, en el concert que va oferir als mitjans

Bebo Valdés, en el concert que va oferir als mitjans

El pianista cubà Bebo Valdés, un referent del món del jazz, ha mort aquest divendres a Suècia als 94 anys. Valdés va actuar el 2007 al Teatre-Auditori en un concert únic aquell any a Catalunya que va exhaurir entrades, en el marc del Festival de jazz de Barcelona. Cugat.cat recorda l'improvisat concert que va oferir l'artista als mitjans en roda de premsa i les seves declaracions en exclusiva.

ESCOLTA-HO

L'artista va aconseguir l'èxit als anys 50 però va retrobar la popularitat quan fregava els 80 anys amb l'èxit mundial 'Lágrimas negras'. La Revolució cubana el fa marxar de Cuba i iniciar concerts arreu del món fins establir-se a Suècia, on ha mort aquest divendres.

L'any 2000 reneix la seva figura gràcies al film 'Calle 54' de Fernando Trueba. Després enregistra 'El Arte del Sabor', que el va fer mereixedor de dos Grammy. El tercer el va aconseguir per 'Lágrimas Negras' amb Diego el Cigala. Valdés va guanyar dos Grammy més amb 'Bebo de Cuba' i un altre amb el disc integral de piano 'Bebo' el 2006. Amb Trueba va tornar a col·laborar a 'El Milagro de Candeal' i, recentment, va fer la banda sonora de 'Chico y Rita'.

A Sant Cugat va actuar el novembre del 2007 acompanyat de Javier Colina al contrabaix, el seu fill Rickard Valdés a las pailas i Efraín Porro a las tumbadoras. Valdés definia així la música en declaracions en exclusiva a Cugat.cat.

Bebo Valdés

La música és art i això es porta aquí. L'altre és estudi. Hi ha molts estils. Quan un arriba a gran es perd però es guanya en expressió. Que la gent senti el que toques és molt important.


Va ser un concert de gairebé dues hores als seus 89 anys on va interpretar temes com 'Lágrimas Negras', 'Perdido' o 'Sabor a mí', amb fortes ovacions del públic. El concert, titulat 'Bebo Valdés Quartet', va finalitzar amb el públic dempeus i forts aplaudiments i amb un mestre del jazz abandonant l'escenari regalant balls a l'auditori santcugatenc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.