El Cicle de Cinema d'Autor reivindica els directors europeus


Temes relacionats

Comença el Cicle de Cinema d'Autor amb forta presència de films francesos (13/set/12)


  • Comparteix:

'Coriolanus', amb Ralph Fiennes, és una de les propostes de la nova edició / Font: Cartell oficial

'Coriolanus', amb Ralph Fiennes, és una de les propostes de la nova edició / Font: Cartell oficial

La nova edició del Cicle de Cinema d'Autor apostarà per pel·lícules de directors europeus. Amb aquesta tria, l'organització vol destacar el bon moment del cinema del vell continent malgrat la crisi econòmica i social que pateixen els seus països. La nova entrega arrencarà el 25 d'abril i les seves 14 pel·lícules es projectaran, com és habitual, als cinemes Cinesa els dijous en doble sessió. Les relacions humanes, l'extremisme religiós i la comunicació política són alguns dels temes que tractarà el cicle.

Dels 14 films de la temporada que comprèn els mesos entre abril i juliol, 12 han estat produïts a Europa i 11 els han dirigit directors europeus. Segons el programador de les pel·lícules del cicle, Àngel Comas, el cinema europeu es troba en un moment creatiu 'òptim' tot i la econòmica que afecta especialment aquesta regió. La gran virtut, afegeix, és la capacitat per denunciar i criticar els problemes socials i polítics sense perdre el seu poder de convocatòria popular.

El matrimoni, l'amor i les relacions humanes són un dels temes que abordarà el cicle. La francesa 'Amour', guardonada amb diversos premis durant el 2012, explica la història de com un matrimoni fa front la malaltia que pateix la dona. El melodrama 'Quartet' és el debut de Dustin Hoffman com a director. 'En la casa'; 'Pollo con ciruelas', i 'Infancia clandestina' són les pel·lícules que abordaran les relacions humanes en diferents situacions.

La immigració també serà una de les altres qüestions que es tractaran, amb les italianes 'La pequeña Venecia' i 'Terraferma', també d'origen francès. L'apunt de misteri el posarà la catalana 'El bosc' i 'Más allà de las colinas', un film romanès que també tractarà l'extremisme religiós ortodox.

De la seva banda, la comèdia mantindrà la seva quota habitual amb 'El nom' i 'Amor es todo lo que necesitas'. El cicle també inclourà una revisió del clàssic de Shakespeare 'Coriolanus', dirigida i interpretada per Ralph Fiennes. El punt final al cicle el posarà el 25 de juliol 'Els idus de març', de George Clooney, sobre les campanyes electorals americanes.

El preu de l'entrada serà de 4,30 euros a les taquilles i de quatre en cas d'adquirir-se per Internet. També hi ha la possibilitat d'aconseguir un abonament per a tota la temporada per 48 euros. Les sessions tindran lloc els dijous a dos quarts de vuit del vespre i a les deu de la nit.

La presentació oficial d'aquesta nova temporada del cicle de Cinema d'Autor dijous 11 d'abril a les nou del vespre al Cafè Auditori de la mà del periodista i historiador cinematogràfic Àngel Comas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.