Tradició i música omplen Sant Cugat de caramelles per celebrar la Pasqua


Temes relacionats

Les corals La Unió i La Lira canten a la primavera i la Pasqua (31/mar/13)


  • Comparteix:

Sant Cugat s'ha omplert un any més de música i tradició amb les caramelles, que han inundat el centre de la ciutat de sardanes, havaneres i cançons populars. La Societat Coral La Lira i la Societat Coral La Unió Santcugatenca han sortit aquest diumenge i dilluns de Pasqua al carrer per celebrar la Pasqua i posar la banda sonora als indrets més emblemàtics del municipi. Desenes de santcugatencs han format un públic atent que, des de la distància, s'ha sumat als cants.

Les caramelles han despertat Sant Cugat amb cants corals i música d'acordió, sorprenent i delectant els veïns i passejants del centre de la ciutat. La llotgeta del Monestir, el carrer Plana de l'Hospital i la llar d'avis Santa Rosa s'han convertit en alguns dels escenaris on les cançons populars han posat ritme a la Pasqua.

Un repertori fet a mida per a la Setmana Santa, amb peces com 'Goig de Pasqua' i 'Som Pasqua florida', s'ha intercalat amb cançons tan conegudes com l'havanera 'La gavina' i la sardana 'Sol i ginesta', entre d'altres. El fort arrelament de les caramelles a la ciutat s'ha fet palès amb un públic de totes les edats que, segons el president de la Societat Coral La Lira, Josep Garrell, espera aquests dies per escoltar-los.

Josep Garrell

La gent està esperant cada any veure les caramelles per Pasqua. Ja saben que cantem a Sant Cugat i vénen a escoltar-nos.


Tot i això, la Societat Coral La Unió troba a faltar un relleu generacional i fa una crida als joves perquè facin sobreviure la tradició i participin a la coral. La coordinadora de l'entitat, Montse Tizón, atribueix aquesta mancança a una falta de voluntat per part de les noves generacions que 'no volen obligacions'.

Montse Tizón

Les direccions volen renovar i són joves, però la gent no vol obligacions ni fer assaigs ni concerts.


En aquest sentit, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat la importància de mantenir aquesta tradició centenària a la ciutat.

Mercè Conesa

És bo mantenir la tradició amb la ruta que fan els caramellaires. És important seguir amb aquesta tradició.


Algunes personalitats de la ciutat com la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, i el regidor de Cultura, Xavier Escura, han assistit a l'actuació de diumenge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.