El còmic i la il·lustració, protagonistes d'una mostra i d'un futur centre temàtic


  • Comparteix:

Imatge de 'Silvya Millones', un dels còmics de Toutain / Font: Tebeoesfera.com

Imatge de 'Silvya Millones', un dels còmics de Toutain / Font: Tebeoesfera.com

L'exposició 'L'esclat creatiu a la Floresta', comissariada per Lluís Ribas, rememorarà l'època en què el districte va ser un dels nuclis creatius més potents a àmbit nacional i internacional en còmic i il·lustració. L'exposició tindrà lloc a finals d'any a la Casa de Cultura i al Casino de la Floresta i acollirà obres de Josep Toutain, Josep Maria Berenguer i revistes com 'El Víbora'. A més, a llarg termini, l'Ajuntament vol crear un espai permanent que reculli aquestes obres i que serveixi com a centre del còmic i la il·lustració del país.

Molts promotors i creadors del còmic i la il·lustració internacional van triar la Floresta per establir-s'hi i per aquest motiu el districte va esdevenir un dels centres més importants de la creació artística. Figures com Josep Toutain i Josep Maria Berenguer van viure a la ciutat des de finals dels anys 60 fins a principis dels 90 del segle passat.

El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha manifestat que l'objectiu és donar a conèixer als santcugatencs la importància que va tenir la Floresta en l'àmbit del còmic.

Xavier Escura

Hi ha molts santcugatencs que encara no saben la importància que va tenir la Floresta pel còmic.


A més, Escura ha manifestat la intenció de trobar les col·laboracions necessàries per crear a la nostra ciutat un centre permanent del còmic i la il·lustració en un període de tres o quatre anys.

Xavier Escura

El mateix Lluís Ribas va proposar fer un centre, un espai permanent que pugui ser el futur centre del còmic i la il·lustració.


L'exposició, que tindrà lloc a finals d'any, mostrarà un recull de les obres més emblemàtiques del còmic que es van crear a la ciutat i la recopilació que s'ha fet durant més d'un any d'aquests originals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.