Una mostra il·lustra la Toscana i àpats barrocs catalans a la Sala Rusiñol


Temes relacionats

Els paisatges mediterranis de Ruiz Ortega, a la Sala Rusiñol (21/feb/09)


  • Comparteix:

L'artista Manuel Ruiz Ortega amb una de les seves obres

L'artista Manuel Ruiz Ortega amb una de les seves obres

Els paisatges italians de la Toscana i la gastronomia de l'Alt Empordà comparteixen espai a la Sala Rusiñol en una mostra de Manuel Ruiz Ortega. L'exposició combina la naturalesa i la tranquil·litat dels quadres que il·lustren el nord d'Itàlia amb el dinamisme i l'agilitat d'unes obres sobre el Castell de Peralada que l'autor va pintar a gran velocitat. La mostra es pot veure a l'espai artístic fins l'1 de maig.

La pintura de Manuel Ruiz Ortega es caracteritza pels traços ràpids i poc definits, que plasmen amb colors vius una escena o un paisatge. Segons l'artista, les obres de la mostra l'ajuden a entendre i deixar empremta del viatge que va fer a Itàlia fa dos anys alhora que retraten una regió on la vida rural està molt ben conservada.

Manuel Ruiz Ortega

És un viatge apassionat que registro a través de la pintura. M'ajuda a arribar més intensament a aquests paisatges d'Itàlia.


Els paisatges italians es combinen amb una vintena de quadres d'interiors del Castell de Peralada, que són fruit d'un encàrrec entre l'artista i la institució. Les obres, que va elaborar a gran velocitat, il·lustren àpats i bodegues de l'època barroca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.