In-Fusió Teatre discuteix sobre el dret a avortar amb un text de De Pedrolo


  • Comparteix:

La lectura dramatitzada ha qüestionat l'avortament

La lectura dramatitzada ha qüestionat l'avortament

La companyia In-Fusió Teatre ha plantat el dret a avortar dalt l'escenari del Casal de Mira-sol amb l'adaptació de l'obra 'D'Ara a demà' de Manuel de Pedrolo. Sota el prisma de sis personatges amb opinions completament oposades, la lectura dramatitzada ha llançat aquest dissabte una crítica a la doble moral de la societat burgesa i ha desemmascarat falsos prejudicis. Amb un text directe i punyent i una escenografia senzilla, In-Fusió Teatre ha deixat a l'aire moltes reflexions sobre les llibertats individuals a través d'un text que encara segueix vigent.



'D'Ara a demà' enfoca l'avortament des de tots els prismes ideològics, donant veu a sis personatges amb creences divergents que defensen aferrissadament els seus principis. A través de diàlegs espontanis, l'obra despulla els protagonistes dels seus prejudicis i en qüestiona la moral, fent alhora una crítica a la societat burgesa. Les restriccions ètiques que enfronten una noia embarassada amb la seva família en l'època franquista marquen el transcurs de l'obra. Segons la directora d'In-Fusió Teatre, Teresa Canas, l'evolució de la història dóna valor a un espectacle sense cap part superficial.

Teresa Canas

Són molt interessants els raonaments que fa la dona que no va poder avortar quan era jove a la noia que per les circumstàncies del moment sí que pot.


Escrita el 1977, 'D'Ara a demà' és una de les últimes obres de Manuel de Pedrolo. Segons la filla de l'escriptor, Adelais de Pedrolo, que ha assistit a la funció, el text segueix vigent i es pot desvincular de l'avortament per aplicar-ne el rerefons de crítica social a diversos esdeveniments de l'actualitat.

Adelais de Pedrolo

Les seves obres tenen una vigència total, perquè són una reivindicació de les llibertats.


La representació, organitzada per la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP), ha omplert la sala del Casal Cultural de Mira-sol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.