El santcugatenc Vicenç Furió analitza el reconeixement de l'art al seu darrer llibre


  • Comparteix:

Furió en una imatge d'arxiu / Font: Fuont: Ub.edu

Furió en una imatge d'arxiu / Font: Fuont: Ub.edu

L'Associació Catalana de Crítics d'Art (ACCA) ha premiat el llibre 'Arte y reputación. Estudios sobre el reconocimiento artístico' del santcugatenc Vicenç Furió com el millor llibre del 2012. Professor de Teoria i Sociologia de l'Art de la Universitat de Barcelona (UB), Furió analitza al seu treball els motius que porten un artista i la seva obra a gaudir d'èxit i fama.

Què fa que una obra d'art es vengui per un preu desorbitat? Què fa que agradi al públic? I què fa que la crítica l'aplaudeixi? Aquests són alguns dels interrogants que Furió es planteja en el seu treball. Segons ha explicat l'autor a Cugat.cat, els criteris i l'acceptació de les obres d'art té a veure amb el context històric i el sector que genera el discurs. En el seu treball l'autor fa un recorregut històric on analitza els diferents criteris que han fet que certes obres hagin gaudit de reconeixement i d'altres que no l'hagin aconseguit al llarg del temps.

Vicenç Furió

L'èxit, la fama, el prestigi fuctua històricament. Hi ha persones, agents i institucions que generen aquests discursos, acostuma a ser gent implicada en l'art.


Segons Furió, és poc habitual que crítica, públic i mercat coincideixin a assenyalar un artista i la seva obra com a mereixedora del seu reconeixement. Això passa, ha explicat l'autor, en casos comptats i ha assenyalat el nom de Picasso com un artista que avui dia aplega el reconeixement de crítica, públic i mercat, però que això no sempre ha estat així.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.