Alumnes del Triangle s'inspiren en el gall del penell del Monestir per a una mostra


  • Comparteix:

Cartell de la mostra / Font: @PROFESLO

Cartell de la mostra / Font: @PROFESLO

La Biblioteca Central Gabriel Ferrater acull una mostra dels treballs que els alumnes de l'escola d'art Triangle han fet al voltant de la figura dels gall del penell del Monestir. A la mateixa mostra, la Promotora de Festes Locals (Profeslo) exposa l'estat actual del projecte de crear un gall gegant de coure que participi en el calendari festiu local, que ara és una estructura de fusta, i que està previst que es finalitzi per al Carnaval de l'any vinent. A més, l'endemà de Sant Jordi una conversa amb quatre autors locals aprofundirà en el simbolisme d'aquesta figura.

Els alumnes dels Tallers El Triangle han descobert el simbolisme del gall del penell del Monestir i han dut a terme diverses creacions a partir d'aquesta figura. Una de les professores dels Tallers El Triangle, Eva Navarro, també forma part de Profeslo, i ha aprofitat per mostrar els alumnes el projecte que va encetar 10 anys l'entitat i que es tracta de crear un gall de grans dimensions de coure. Els fruits d'aquest aprenentatge es poden veure aquest dies a l'exposició que acull la biblioteca central i que romandrà oberta fins a finals de mes.

Navarro ha explicat com han caminat en paral·lel els dos treballs, el dels Tallers El Triangle i Profeslo.

Eva Navarro

Aquests nens es van inspirar en el gall del Monestir, al cimbori. Paral·lelament els hi vaig explicar què és el que estàvem fer nosaltres perquè tenia molta relació.


La iniciativa també comptarà amb una conversa oberta amb quatre santcugatencs que han treballat la figura del gall des de diferents òptiques: l'historiador Domènec Miquel, l'escriptor Rogeli Pedró, l'artista Paco Minuesa i l'arquitecte i responsable del disseny i construcció del gall gegant Galdric Santana. La xerrada tindrà lloc l'endemà de Sant Jordi al Cafè Auditori a les vuit del vespre. Prèviament, es farà una visita comentada a la mostra de la biblioteca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.