80% de música catalana en el concert de Sant Jordi de la Simfònica de Sant Cugat


  • Comparteix:

El pianista Roger Sans ha estat el solista convidat del concert

El pianista Roger Sans ha estat el solista convidat del concert

L'Orquestra Simfònica de Sant Cugat (OSSC) ha tornat a demostrar que Sant Jordi a la ciutat se celebra amb roses, llibres i música, gràcies al tradicional concert que un any més ha omplert el Teatre-Auditori. Una vegada més l'OSSC ha sorprès el públic santcugatenc amb una fórmula innovadora que ha combinat autors catalans, com Eduard Toldrà i Amadeu Vives, amb el jazz de George Gershwin i els poemes simfònics d'Smetana. L'estrena de l'obra 'SCIE' de Guillermo Martorell i l'actuació del solista Roger Sans han acabat d'arrodonir una de les cites obligatòries de l'agenda santcugatenca.



El tradicional concert de Sant Jordi de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat ha tornat a sorprendre el públic santcugatenc amb una fórmula eclèctica que, un any més, ha posat l'accent en els autors catalans introduint obres internacionals de Gershwin i Smetana. Eduard Toldrà, Amadeu Vives i Isaac Albeniz han compartit escenari amb la 'Rhapsody in Blue' de George Gershwin i un dels poemes simfònics d'Smetana en un programa amb el 80% d'autors catalans i el 20% d'internacionals.

El compositor i director d'orquestra Salvador Brotons, que enguany ha substituït a la direcció a Josep Ferré per una lesió al braç, ha elogiat la diversitat del programa que posa en valor la música feta a casa.

Salvador Brotons

És un programa molt eclèctic, però precisament això és el que el fa interessant. Josep Ferrer aposta pels autors catalans i els combina amb internacionals.


Durant la vetllada s'ha presentat en societat l'obra 'SCIE' del compositor Guillermo Martorell, una peça que ha estat dirigida pel director de l'Orquestra Simfònica Juvenil de Catalunya (OSJC), el santcugatenc Jordi Picorelli.

Un altre dels plats forts de la nit ha estat l'actuació del pianista Roger Sans, solista en l'obra de Gershwin, que ha captivat el públic santcugatenc.

Públic

El concert de Sant Jordi i el de Nadal són fonamentals. / Cada any venim i ens encanta el concert de Sant Jordi. / Aquest concert té quelcom especial. / El repertori és molt amè.


Els santcugatencs han tornat a mostrar-se fidels amb aquesta cita amb la cultura que ha acabat amb la versió del 'Cant de la Senyera' de Salvador Brotons.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.