Els museus recorden la seva primera dècada amb la mirada posada al futur


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta: el director dels Museus de Sant Cugat, Lluís Campins, i el regidor de Cultura, Xavier Escura

D'esquerra a dreta: el director dels Museus de Sant Cugat, Lluís Campins, i el regidor de Cultura, Xavier Escura

El Museu del Monestir ofereix des d'aquest diumenge un recorregut pels 10 anys de trajectòria amb una mostra que recull les peces més il·lustratives d'aquest període. Sota el títol '10 x 10. 10 anys de museus x 10 col·leccions de fons', reuneix en un mateix espai peces arqueològiques locals i obres de tapís i art. La mostra, que serveix per celebrar la primera dècada dels museus locals, vol reivindicar la seva tasca com a promotors de la identitat santcugatenca i avançar cap a l'exportació d'aquest patrimoni arreu del món.

Prop de 330.000 persones han visitat en els darrers 10 anys els museus de la ciutat. Exposicions temporals, activitats familiars, restauració de béns històrics, col·leccions i recerques han centrat la tasca dels museus en aquest període amb la voluntat de recollir fragments de la història santcugatenca i construir-ne una identitat particular.

El director dels Museus de Sant Cugat, Lluís Campins, considera que els equipaments compleixen amb la funció de preservar la identitat santcugatenca i es marca com a repte per als propers anys projectar-la fora de la ciutat.

Lluís Campins

La nostra missió és fixar i rellançar una identitat local. Volem difondre el patrimoni santcugatenc treballant també amb les entitats de la ciutat.


Per celebrar el desè aniversari, els museus han aplegat en una exposició les peces més rellevants dels seus fons fent una mirada al passat des de la prehistòria fins l'art contemporani. El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha assistit a la inauguració aquest diumenge i ha destacat la transversalitat dels museus locals com un dels valors més rellevants de la seva tasca.

Xavier Escura

La funció dels museus és cada vegada més transversal. Actuen en diverses àrees i hi posen valor.


Els museus locals compten amb més de 3.000 peces al fons històric i prop de 500 al fons d'art municipal.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.