La Biennal d'Art Contemporani desapareix per dificultats econòmiques


  • Comparteix:

Imatge de la biennal 2012 a la Sala Àgora de Cambrils / Font: Canals-art.com

Imatge de la biennal 2012 a la Sala Àgora de Cambrils / Font: Canals-art.com

La nova edició de la Biennal d'Art Contemporani català, que s'havia de celebrar el 2014, no veurà la llum a causa de la manca de recursos econòmics tant públics com privats. La Canals Galeria d'Art, que és la sala organitzadora, ha decidit desconvocar l'esdeveniment en no aconseguir reunir els 35.000 euros necessaris per sufragar el mínim de despeses que genera. El director de la Canals Galeria d'Art, Josep Canals, ha criticat el desmantellament de les poques biennals d'art visuals que donen suport a artistes emergents, mentre que sí que es dóna suport a exposicions més mediàtiques.

Després de 36 anys, la Biennal d'Art Contemporani, que havia de celebrar una nova edició el 2014, es veu obligada a desaparèixer del mapa cultural català a causa de les dificultats econòmiques que pateix a nivell particular la Canals Galeria d'Art, sala organitzadora, i també a les dificultats d'aconseguir subvencions públiques. Segons el director de la biennal, Josep Canals, necessitarien al voltant de 35.000 euros per cobrir les despeses de l'organització de l'esdeveniment i no ha estat possible assolir la xifra. A més, ha assegurat que les polítiques que apliquen els governs espanyol i europeu no fomenten la cultura.

Josep Canals

Les polítiques que s'apliquen estàn perjudicant enormement un país creatiu.


Canals ha lamentat, també, que s'aprofiti l'actual situació de crisi per desmantellar les 'poques biennals d'arts visuals' i que, en canvi, es potenciïn exposicions i biennals mediàtiques centrades en grans firmes.

Actualment, encara està fent el recorregut itinerant per Catalunya la Biennal 2012 i s'allargarà fins el desembre. Serà llavors quan es doni per conclosa tota una trajectòria d'art emergent que va començar el 1977 i que ha donat a conèixer artistes com Pep Agut, Ignasi Aballi i Sergi Barnils, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.