La 2a Diada del Foc demana establir-se a la ciutat amb un pregó reivindicatiu


Temes relacionats

L'equador de la 2a Diada del Foc omple Sant Cugat de foc, fum i xivarri ( 4/mai/13)

La 2a Diada del Foc crema la ciutat de la mà de la cultura popular local ( 3/mai/13)


  • Comparteix:

La 2a Diada del Foc ha aterrat aquest divendres amb l'objectiu d'arrelar-se dins el calendari santcugatenc de festes populars. Així ho han demanat els Diables de Sant Cugat amb un pregó reivindicatiu que ha demanat la integració de la Diada del Foc com a festa de la ciutat. Els tambors dels Tabalers han retrunyit pel centre de la ciutat amb la cercavila inaugural, que també ha comptat amb l'actuació dels Caparrots. La rua ha posat punt final a la plaça del Rei, on els Diables de Sant Cugat han encès una traca per donar el tret de sortida a la festa.

Amb un manifest clarament reivindicatiu, els Diables han fet evident la seva voluntat d'establir la Diada del Foc com una cita anual en què la cultura popular es faci seus els carrers de Sant Cugat i el foc sigui el protagonista de la festa. El president dels Diables, Èric Ricart, ha destacat la intenció d'arrelar la iniciativa a la ciutat i que es repeteixi any rere any.

Eric Ricart

Ens proposem que la festa arreli al calendari festiu de Sant Cugat i es repeteixi cada any.


Els Tabalers i els Caparrots dels Diables han omplert el centre de Sant Cugat de xivarri i soroll en la cercavila inaugural de la Diada, que ha sortit de la plaça de Lluís Millet i ha acabat a la plaça del Rei. Allà ha tingut lloc la lectura del pregó i l'encesa d'una traca, donant el tret de sortida definitiu a la festa del foc. El Grup Mediterrània i el conjunt Jonotrucupas han posat el toc musical a la celebració, que també ha comptat amb un sopar màgic i la lectura de monòlegs. Els santcugatencs han rebut amb sorpresa la 2a Diada del Foc però l'han acollit amb els braços oberts.

Santcugatencs

No coneixia la iniciativa però té molta marxa. / La cultura popular enriqueix i és bonica. / No ho coneixia però estan molt animats.


La Diada del Foc segueix aquest dissabte amb diversos tallers infantils i un mural gegant al matí i una tabalada i dos correfocs al vespre. La festa posarà punt final diumenge amb una ballada de sardanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.