La Central celebra 20 anys amb el teatre més irònic de Vázquez Montalbán


  • Comparteix:

Joan Berlanga ha interpretat el detectiu Pepe Carvalho

Joan Berlanga ha interpretat el detectiu Pepe Carvalho

El teatre més irònic de Manuel Vázquez Montalbán ha inundat aquest diumenge la Biblioteca Central Gabriel Ferrater en el 20è aniversari de l'equipament municipal. L'obra 'Carvalho contra Vázquez Montalbán' ha contraposat l'escriptor amb un dels seus personatges més coneguts mitjançant un muntatge àcid i divertit que ha comptat amb la participació d'usuaris de la biblioteca, actors i personalitats de la ciutat. L'activitat, que ha donat el tret de sortida a la celebració dels 20 anys de la biblioteca, commemora alhora el desè aniversari de la mort de Manuel Vázquez Montalbán.

La Biblioteca Central Gabriel Ferrater està especialitzada en textos teatrals i, per això, els responsables de l'equipament han escollit un espectacle per inaugurar les activitats del vintè aniversari del centre. 'Carvalho contra Vázquez Montalbán', dirigida per Txell Roda, ha omplert els passadissos de la biblioteca dels personatges més característics de l'autor en una obra sense escenari i en constant contacte amb el públic. Segons la directora de la biblioteca, Pepa Forn, els atractius de la proposta són que es representa en un espai poc comú i que compta amb la participació de gent de la ciutat.

Pepa Forn

Ens semblava molt interessant la proposta de la Txell Roda d'incorporar teatre dins la biblioteca. Hi ha usuaris, actors i un gran actiu santcugatenc que participen en l'obra.


Una vintena de santcugatencs com l'exdiputat Josep Maria Balcells i l'actriu Sònia Guimerà han acompanyat l'actor Joan Berlanga, que ha interpretat el detectiu Pepe Carvalho, en el muntatge. El periodista esportiu Jordi Robirosa també ha participat en la representació i n'ha destacat el to irònic dels diàlegs.

Jordi Rovirosa

És un 'divertimento' en què Montalbán contraposa Carvalho amb ell mateix. L'autor i el personatge tenen un diàleg irònic i divertit, molt interessant.


'Carvalho contra Vázquez Montalbán' es tornarà a representar aquest diumenge a dos quarts de nou del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.