Obres d'art inspirades en Foix enceten els actes d'aniversari de la Gabriel Ferrater


  • Comparteix:

L'exposició s'ha inaugurat aquest dilluns a l'equipament cultural

L'exposició s'ha inaugurat aquest dilluns a l'equipament cultural

Josep Vicenç Foix presideix des d'aquest dilluns el vestíbul de la Biblioteca Central Gabriel Ferrater a través de la mostra 'A l'ombra de Foix'. Aquesta exposició està organitzada pel grup Poètica Còdex i recull diverses mirades artístiques a partir de l'obra del poeta. La mostra serveix per inaugurar els actes de celebració dels 20 anys de la biblioteca.

La membre del col·lectiu Poètica Còdex, la santcugatenca Marta Balaguer, ha explicat que la mostra 'A l'ombra de Foix' està formada per prop d'una vintena d'obres diverses inspirades en textos del poeta, i té un doble objectiu: promoure el llibre-art i l'obra de poetes catalans. Balaguer ha detallat que la iniciativa va néixer gràcies a una membre de Poètica Còdex.

Marta Balaguer

És una exposició que ja ha passat per altres punts de Catalunya a partir d'una membre del grup. Cadascuna ha de fer tres llibres molt diferents i molt interessants.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha subratllat la importància de la Biblioteca Central Gabriel Ferrater com a aposta per la cultura i per l'accés universal a la cultura i a la lectura.

Mercè Conesa

La biblioteca ha estat una gran aposta per la ciutat en l'accés a la cultura i la lectura. És bo que barregem el poema amb l'art per destacar el valor de les lletres i les humanitats a la ciutat.


Així mateix, Conesa ha anunciat que se segueix treballant per tenir una biblioteca a Volpelleres per continuar amb l'expansió de les 'biblioteques de proximitat'. L'alcaldessa ha afirmat que, tot i que no hi ha data per a aquest nou equipament, des de la Diputació de Barcelona i el consistori s'espera disposar-ne a mig termini.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.