El món cultural santcugatenc plora la mort de Pere Formiguera


Temes relacionats

Mor el fotògraf Pere Formiguera ( 9/mai/13)

Mascarell: 'Formiguera va exportar al món la singularitat del país' ( 9/mai/13)

Un grup d'artistes s'uneix al voltant de Taula 13 per fomentar l'art a la ciutat (19/mar/13)

Pere Formiguera: 'Aquest premi tindrà pàgina en el meu àlbum de fotos vital' ( 7/mar/11)

Pere Formiguera, Premi Extraordinari, es declara un enamorat de la ciutat i l'ascendeix a referent internacional ( 7/mar/11)


  • Comparteix:

Personalitats del món cultural santcugatenc lamenten la mort de Pere Formiguera. Els galeristes Lluís Ribas i Josep Canals asseguren que la vida cultural local no 'serà la mateixa' sense Formiguera, de qui han subratllat la seva capacitat d'aproximació a l'ésser humà des de l'òptica del pas del temps. De la seva banda, el pintor Paco Minuesa considera que amb la marxa de Formiguera Sant Cugat perd el seu artista de més projecció internacional i un home que 'dibuixava' en les seves fotografies d'una forma molt precisa. El director del Museu, Lluís Campins, ha lloat la sensibilitat artística i plàstica.

No feia ni dos mesos que amb Pere Formiguera havien creat, amb altres artistes locals, la plataforma Taula 13. I és que Lluís Ribas considerava clau la figura de Formiguera per fomentar la creació a la ciutat i posar a l'abast dels santcugatencs les obres produïdes a Sant Cugat. Ribas, un dels responsables de nomenar Formiguera el 2004 Musa de l'Art a la Nit de l'Art, ha lamentat molt la seva pèrdua. Una marxa que marcarà, segons ell, un abans i un després en la història de la creació artística local.

Lluís Ribas

Sant Cugat sense en Pere deixa de ser moltes coses. Ha tingut massa pressa. Era un petit 'follonero'. Hem perdut un gran artista i jo, un gran amic.


El pintor Paco Minuesa, que també tenia previst un projecte en comú amb Formiguera, ha lamentat la mort del fotògraf de qui ha subratllat la seva capacitat per 'dibuixar' amb la càmera fotogràfica. Per Minuesa, la desaparició del santcugatenc significa perdre l'artista de més projecció internacional que Sant Cugat tenia actualment.

Paco Minuesa

Se'ns ha anat un gran artista, el de més projecció de Sant Cugat. I qui ha 'dibuixat' millor amb la fotografia, amb una precisió del més preciós que he vist.


De la seva banda, el director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins, ha manifestat que Formiguera era un artista de primer ordre internacional i ha lloat la sensibilitat artística i plàstica de Formiguera.

Lluís Campins

Formiguera era un artista de primera línia internacional amb gran sensibilitat i sentit de l'humor.


El director de la Canals Galeria d'Art, Josep Canals, ha destacat la vinculació que tenia el fotògraf amb la ciutat i ha subratllat que deixa una obra extraordinària al món.

Josep Canals

Aquesta pèrduda és un cop molt gran per al món cultural. A més Formiguera estava molt vinculat al món local.


ERC ha emès un comunicat lamentant la desaparició de l'artista, de qui ha subratllat la seva contribució en la construcció d'una societat més culta i lliure a través de l'art.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.