El festival 'Petits! Grans! Llibres!' fa més gran la seva xarxa dins i fora la ciutat


  • Comparteix:

La literatura infantil ha estat, un any més, el teló de fons del festival

La literatura infantil ha estat, un any més, el teló de fons del festival

El festival 'Petits! Grans! Llibres!', organitzat per l'Institut de la Infància, ha tancat aquest diumenge la seva 4a edició obrint fronteres entre entitats i propostes infantils d'arreu de Catalunya. Amb la literatura infantil com a teló de fons, el festival ha combinat durant sis dies iniciatives per als més petits i jornades de formació per a educadors i professionals. Un model que, segons els organitzadors, es troba en expansió i vol servir de referència a altres iniciatives adreçades als més menuts.



Sis dies de propostes per als infants han creat l'ambient ideal per estimular el seu contacte amb la lectura i amb les seves famílies. El festival 'Petits! Grans! Llibres!' ha acabat aquest diumenge la seva 4a edició al Claustre del Monestir amb bona part dels agents que intervenen en el seu creixement: literatura, família i educadors. D'aquesta manera, a banda de diversos tallers, espais de lectura i espectacles de contacontes, el festival ha acollit un espai per a professionals. Aquesta formació s'ha traduït en una trobada entre administracions, entitats i empreses i la jornada d'educació, creativitat i literatura 'Emocion.Art'.

La resposta d'aquest model ja ha captat, segons la directora de l'Institut de la Infància, Verònica Bronstein, l'interès d'organitzadors d'altres propostes culturals infantils. Aquest fet ha motivat l'Institut de la Infància a plantejar-se l'expansió de la seva filosofia fora de les fronteres santcugatenques.

Verònica Bronstein

Volem potenciar l'assessorament als promotors d'iniciatives culturals infantils.


El festival ha generat la mateixa resposta positiva entre els participants de la iniciativa.

Públic

He trobat una biblioteca enorme i una noia que feia bombolles de sabó gegants. / És una molt bona oportunitat per què puguin veure un munt de llibres. / Estic agafant molts contes i llegint molt.


De cara a properes edicions de 'Petits! Grans Llibres!', l'organització vol potenciar les jornades de formació per a educadors, emmarcades ara en el festival, fent més fort el Fòrum de la infància amb la col·laboració de professionals dins el sector educatiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.