Valldaurex engega un curs d'Egiptologia


  • Comparteix:

El curs consta de sis sessions.

El curs consta de sis sessions.

El Centre d'Estudis Valldaurex ha donat el tret de sortida al quart Curs de Cultura Egípcia que organitza aquesta entitat. L'objectiu d'aquesta iniciativa és donar a conèixer millor la història d'Egipte partint d'alguns grans personatges o també de la literatura i la poeisa pròpies d'aquella època.

Un any més, el grup Valldaurex vol apropar la història i la cultura egípcia als santcugatencs que se sentin interessats pel tema. El curs consta de sis sessions on s'abordaran aspectes concrets de la història d'Egipte.

I és que segons ha explicat el responsable de la iniciativa, l'egiptòleg Marc Orriols, fins ara aquests cursos sempre havien estat de coneixements generals i ara volen aprofundir una mica més en qüestions concretes.

Marc Orriols

Fins ara, els assistents han pogut aprendre coneixements més generals i ara volem aprofundir en temes més concrets, per exemple, hem escollit personatges representatius.


El curs es complementerà amb temes com la cosmogonia egípcia, la literatura de l'època o poesia amorosa d'aquell moment.

Tot això però, amb la voluntat de difondre la informació de forma científica, allunyada dels tòpics i les imatges més habituals que ens fem d'aquesta antiga cultura.

Marc Orriols

A la gent Egipte li interessa, però interessa en un nivell molt divulgatiu i jo ho vull fer d'una forma més científica, explicar que no només són mòmies sinó que hi ha molt més.


El IV curs de Cultura Egípcia es fa els dimarts a dos quarts de vuit del vespre al convent de les Missioneres dels Sagrats Cor de Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.