El 'Romeu i Julieta' de la CND captiva el Teatre-Auditori en la seva estrena catalana


Temes relacionats

La dansa 'Romeu i Julieta' debuta a Catalunya de la mà del Teatre-Auditori (18/mai/13)

La nova Compañía Nacional de Danza debuta a Sant Cugat aquest cap de setmana (13/feb/12)


  • Comparteix:

Un instant de la funció al Teatre-Auditori

Un instant de la funció al Teatre-Auditori

El Teatre-Auditori ha acollit aquest dissabte l'estrena a Catalunya de la primera gran producció de la Companyia Nacional de Dansa (CND) en l'era de José Carlos Martínez, el clàssic 'Romeu i Julieta'. El coreògraf Goyo Montero ha fet una interpretació de la tragèdia d'amor més coneguda de la història aprofundint en la vessant més psicològica dels personatges i prenent la mort com a fil conductor. Els llenguatges contemporani i clàssic s'han fusionat en una versió acrobàtica, tot deixant impactat el públic santcugatenc, que ha ovacionat els ballarins en finalitzar la funció.



Després d'oferir fa un any al Teatre-Auditori el nou camí que havia encetat la Companyia Nacional de Dansa amb el nou director, José Carlos Martínez, aquest cap de setmana la formació ha portat a Sant Cugat la primera gran producció amb què s'ha atrevit, un 'Romeu i Julieta'. El coreògraf Goyo Montero s'ha apropat a l'univers de Shakespeare posant l'accent en la vessant psicològica dels personatges i en la figura de Mab, la reina dels somnis, el destí i la mort.

El resultat ha estat una versió acrobàtica de llenguatge contemporani i clàssic, plena d'expressivitat i emocions que han transmès a l'espectador una barreja d'elegància, malenconia i combativitat. El director artístic de la Companyia Nacional de Dansa, José Carlos Martínez, ha explicat que han escollit el Teatre-Auditori per fer l'estrena catalana perquè és un equipament que aposta des de fa molts anys per aquesta disciplina.

José Carlos Martínez

'Romeu i Julieta' només es podrà veure a Sant Cugat perquè en aquest teatre s'ha creat una tradició de dansa i mantenir l'activitat en aquests moments difícils és molt important.


El públic ha ovacionat la companyia en finalitzar el muntatge, com feia temps que no passava amb un espectacle de dansa a l'equipament santcugatenc.

Públic

Una experiència meravellosa, la recomano a tothom / Una obra d'art, un muntatge fantàstic / Molt emocionant, excitant i tràgic.


Després de passar per Sant Cugat, la CND seguirà la seva gira per diferents ciutats de l'Estat espanyol com Bilbao, Santander, Oviedo i Granada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.