Bocaracá ofereix la seva maqueta 'Descompaso' gratuïtament a Internet

Bocaracá durant un concert / Font: Bocaracá

Cultura

Publicat el 24/mai/13 per Raquel Ligero

El grup santcugatenc de música brasilera Bocaracá ofereix la seva primera maqueta 'Descompaso' de forma gratuïta a Internet, amb la intenció de donar-se a conèixer i fer que aquest estil comenci a trepitjar fort a l'esfera musical de Sant Cugat i Barcelona. Es tracta d'un quintet format per tres santcugatencs, una portuguesa i un brasiler, que va néixer fa dos anys amb la voluntat de compondre temes propis i aportar personalitat pròpia a la música tradicional del Brasil.

La formació musical navega entre la bossanova, la samba i l''afoxe', amb la intenció d'experimentar i trobar una sonoritat pròpia dins el panorama del folk brasiler. Fa dos anys que treballen plegats, però va ser arran de guanyar el concurs Primera Maqueta, iniciativa de les Joventuts Musicals de Sant Cugat (JJMM), que van poder accedir a un estudi professional per enregistrar 'Descompasso', que es pot trobar gratuïtament a Internet. La membre de la banda Leti Martín subratlla la intenció del grup de donar sortida a aquest tipus de música en els escenaris santcugatencs i barcelonins.

Leti Martín

Ens ve molt de gust moure la maqueta i que la gent ens escolti i posar la música brasilera a l'entorn de Sant Cugat i Barcelona.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La formació, eminentment percussiva i formada per tres santcugatencs, una portuguesa i un brasiler, treballen de manera conjunta en el procés de composició de les peces. Tot i que l'objectiu és acabar omplint el seu repertori de temes propis, els components de Bocaracá asseguren que també versionen grans clàssics de la música brasilera.

La web on es pot descarregar la maqueta 'Descompasso' i conèixer la formació és bocaracamusic.bandcamp.com.