'El nom': l'efecte papallona que desencadena la tempesta perfecta


Temes relacionats

Joel Joan tanca la temporada del Teatre-Auditori amb 'El nom' (24/mai/13)

Exhaurides les entrades d''El nom' al Teatre-Auditori ( 3/mai/13)

El Taller del Teatre-Auditori construeix l'escenografia d''El nom' (19/oct/12)


  • Comparteix:

'El nom', una comèdia àcida que no deixa ningú indiferent

'El nom', una comèdia àcida que no deixa ningú indiferent

'El nom', l'últim muntatge dirigit per Joel Joan, ha fet riure de valent aquest divendres els espectadors del Teatre-Auditori. El punt de partida és la història d'un home que està a punt de ser pare per primera vegada als 40 anys i, en un sopar, li pregunten si té un nom per al nen. La resposta és sorprenent i, poc a poc, els personatges es van despullant de les seves disfresses per mostrar-se per uns instants tal com són en realitat. El nom, de fet, és l'efecte papallona que desencadena una tempesta perfecta on ningú no quedarà indiferent. El director del muntatge, Joel Joan, ha anunciat a Cugat.cat que l'obra tornarà al desembre al Teatre Goya de Barcelona, l'escenari on es va estrenar.



El Teatre-Auditori ha volgut acabar la temporada rient de valent. L'encarregada de fer-ho possible ha estat l'adaptació que Jordi Galceran ha fet de 'Le prénom', una obra escrita pels francesos Matthieu Delaporte i Alexandre de la Patellière, que es va estrenar fa tres anys a París. L'èxit que aquesta obra va tenir a França es repeteix també a les sales catalanes i el Teatre-Auditori no n'ha estat una excepció.

La comèdia té tots els ingredients perquè el muntatge funcioni: un ritme àgil, uns diàlegs brillants, un humor intel·ligent i unes actuacions enèrgiques per part dels actors que han aconseguit mantenir tota l'atenció del públic.

El director del muntatge, Joel Joan, que interpreta el personatge protagonista en l'obra, ha explicat que aquesta és una comèdia àcida on els espectadors riuen, però s'hi senten ben identificats.

Joel Joan

Els espectadors entenen molt bé la tragèdia que viuen els personatges, però riuen perquè fan veure que no és la seva. Aquesta obra posa el dit a la llaga, a llocs molt comuns on tothom s'hi reconeix.


Els espectadors han aplaudit la interpretació dels actors Joel Joan, Lluís Villanueva, Xavi Mira, Sandra Monclús i Mireia Piferrer i han aconseguit passar més que una bona estona.

Públic

Molt divertida, he rigut molt. / M'ho he passat molt bé, no m'ho esperava, és molt divertida. / Té un bon ritme, l'obra és bona i els actors són boníssims.


El muntatge, estrenat l'octubre de l'any passat al Teatre Goya de Barcelona, seguirà ara la seva gira per diferents escenaris catalans, del País Valencià i també visitarà les Illes Balears. El desembre 'El nom' tornarà a la capital catalana, a l'escenari que el va veure néixer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.