27 espais i molts artistes, protagonistes de la 13a edició de la Nit de l'Art


Temes relacionats

Sant Cugat Actiu: arriba la fira empresarial i de serveis més gran (31/mai/13)

Sant Cugat Actiu i la Nit de l'Art conviuran per ampliar oferta i públic (19/feb/13)

Les galeries mostren durant 'La Festa de l'Art' el seu compromís amb la cultura local (10/jun/12)

La Nit de l'Art tanca la seva 12a edició potenciant la implicació de nou públic (27/mai/12)


  • Comparteix:

L'activitat pretén fer difusió de les disciplines artístiques en un horari poc habitual / Font: Localpress

L'activitat pretén fer difusió de les disciplines artístiques en un horari poc habitual / Font: Localpress

La 13a edició de la Nit de l'Art arriba aquest dissabte amb l'objectiu de reivindicar la importància de la cultura en el teixit associatiu local. 27 espais de la ciutat obriran les seves portes fins a la matinada per donar conèixer entre els ciutadans les obres dels artistes locals. En l'edició d'enguany, inclosa per primera vegada dins la mostra Sant Cugat Actiu, s'incorporen nou sales noves respecte l'any passat.

Considerada una de les nits més destacades del calendari santcugatenc, la Nit de l'Art ofereix als artistes locals la oportunitat d'exhibir les seves obres través de les galeries d'art professionals, les escoles d'art i disseny, els tallers i els equipaments municipals. Tot plegat amb l'objectiu de destacar el paper de la cultura com un element més de cohesió social, una reivindicació que encara pren més importància en temps de crisi. Malgrat això, el galerista Lluís Ribas i la responsable de Pou d'Art, Maria Fabre, consideren que la mostra està ben consolidada i confien que la mostra Sant Cugat Actiu la faci créixer.

Lluís Ribas i Maria Fabre

La Nit de l'Art és una victòria de Sant Cugat. / El fet que hi hagi la mostra Sant Cugat Actiu pot animar la cosa.


Una de les novetats de la present edició és la mostra de diferents còmics originals emmarcats en el moviment artístic internacional que va néixer a la Floresta i Sant Cugat de la mà de Josep Toutain i Josep Maria Berenguer. Es tracta d'un petit tast de l'exposició que arribarà a la Casa de Cultura al desembre amb l'objectiu de fer difusió d'aquest important però poc conegut moviment artístic.

El regidor de Cultura, Xavier Escura, afirma que l'objectiu és donar a conèixer als santcugatencs la importància que va tenir la Floresta en l'àmbit del còmic, ja que molts ciutadans no tenen notícia sobre aquest moviment.

Xavier Escura

Hi ha molts santcugatencs que encara no saben la importància que va tenir la Floresta pel còmic.


Les galeries que participen enguany són l'espai Lluís Ribas, la Canals Galeria d'Art, La Galeria, la Sala Rusiñol i l'espai artístic Dterra. Els tallers Esfera d'art, Sant Cugat, Entretallers i Pou d'Art també estaran presents en aquesta nit, igual que els estudis de Claudia Salamonesco, Ferran Martí, Jaume Cardellach, Eugènia Mestre i Adolf.

La Cultural, Metaphora Vitralls, Blowawish i La Casa de l'Arbre també disposaran d'un espai expositor. L'oferta la completen Firart, l'associació Dones de l'Art, la Casa de Cultura, l'Ajuntament, el Museu del Monestir i l'Escola d'Art i Disseny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.