L'artista octogenària Teresa Farrés dóna la seva obra a la ciutat


  • Comparteix:

Farrés ha decidit donar la seva obra a la ciutat.

Farrés ha decidit donar la seva obra a la ciutat.

L'artista local Teresa Farrés, de 87 anys, ha decidit donar part de la seva obra a la ciutat. Així ho ha anunciat durant l'acte de clausura de l'exposició que, durant aquest gener, s'ha pogut veure a la Canals Galeria d'Art. L'alcalde ha expressat la seva satisfacció i ha anunciat que s'estudiarà, ara, la gestió del fons d'art de qui va ser una les mestres d'artistes com Royo, Codó, Barnils, Declaux o el propi Canals.

Amb la donació de part de la seva obra al patrimoni de Sant Cugat, l'artista Teresa Farrés ha volgut fer palès el seu agraïment a la ciutat que l'ha vist créixer i on ha pogut desenvolupar la seva vocació artística. La mateixa artista ha comunicat la decisió a l'alcalde, que ha rebut la notícia amb molta satisfacció perquè, ha dit, enriqueix, simbòlicament, el patrimoni de la ciutat. Amb aquestes paraules descrivia Recoder la importància que, per a la ciutat, té Teresa Farrés.

Lluís Recoder

Farrés és una persona que, a més de ser una gran artista, és molt estimada per Sant Cugat. Ha estat i continua sent un referent per l'art de la ciutat.


Teresa Farrés ha rebut un sentit homenatge del que va ser el seu deixeble, Josep Canals, quan Sant Cugat era un poble de camp on l'art era pràcticament inexistent. Ella mateixa ha reconegut que, des de molt jove, ha estat treballant per la ciutat.

Teresa Farrés

Vaig fundar l'Institut de la Dona i amb el Grau Garriga vam tirar endavant l'Escola Parroquial en un moment en què a Sant Cugat només hi havia pagesia.


Aquesta mateixa setmana, Canals Galeria d'Art, inaugura una mostra de l'artista santcugatenc Gómez-Gámez. L'exposició s'inscriu en el cicle que la galeria dedica als diferents artistes de la ciutat que apareixen al llibre 'L'art del segle XX a Sant Cugat' i que ha obert, precisament, la pintora Teresa Farrés.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.