Els Amics de la UNESCO engeguen el febrer un cicle per tractar diverses branques del saber

La primera sessió és el 12 de febrer a càrrec de Pere Nolasc Acarín.

Cultura

Publicat el 4/feb/04 per Arantza Diez

Els Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat inicien un conjunt de conferències que, sota el títol de 'L'home Inquiet', tractaran la curiositat humana com a motor de la humanitat. Després de l'èxit del cicle de poesia dedicat a Miquel Martí i Pol, els punts de vista de l'antropologia, la neurologia, la psiquiatria i la metafísica serviran, ara, per ampliar els coneixements dels assistents.

El neuròleg Pere Nolasc Acarín, professor de la Universita Pompeu Fabra i autor de l'exitós llibre 'El cerebro del rey' serà l'encarregat d'obrir el cicle de conferències sobre 'L'home inquiet'. Nolasc, col·laborador habitual de l'associació d'Amics de la Unesco, parlarà dels motius que duen els homes a dedicar-se a la recerca. El seguiran l'antropòleg Ramon Nogués i el professor de teologia Vicente Igual. El cicle el tancarà el psiquiatre Adolf Tobeña, també col·laborador habitual dels Amics de la Unesco, amb la conferència 'Dilemes morals i cervell'. Montserrat Rumbau ens amplia els detalls del cicle.

Montserrat Rumbau

Hem convidat tres científics i un filòsof que donaran una visió multidisciplinària.


A més, els Amics de la Unesco han organitzat un cine-fòrum per al 25 de febrer en què es projectara el documental de Julio Medem 'La pelota vasca. La piel contra la piedra'. Rumbau ha explicat que, tot i que no hi ha cap intenció rere aquesta projecció, s'ha triat perquè mostra la realitat del poble basc des d'una perspectiva objectiva, justa i honesta sobre la que val la pena parlar-ne. Montserrat Rumbau.

Montserrat Rumbau

En un moment en què tot està tan distorsionat, val passar pel·lícules com aquesta que ensenyen la realitat.


Tant el cicle de xerrades, que comença el proper 12 de febrer, sobre 'L'home inquiet' com el cine-fòrum es faran a l'Arxiu Nacional de Catalunya.