La penúltima sessió del Pla de Cultura demana recuperar les tradicions i memòria històrica


  • Comparteix:

S'ha posat de manifest la necessitat de redefinir el paper del Museu com llegat històric.

S'ha posat de manifest la necessitat de redefinir el paper del Museu com llegat històric.

Recuperar i difondre les nostres tradicions locals, potenciar la memòria històrica com a element d'integració o definir el paper del Museu en l'àmbit de la gestió i conservació del patrimoni són alguns dels aspectes tractats durant la segona sessió de l'eix de Cultura i Memòria del Pla de Cultura de Sant Cugat. Les sessions participatives d'aquest pla arriben avui al seu punt i final per deixar pas al procés de diagnosi sobre les mancances i necessitats de Sant Cugat a nivell cultural.

Deixant de banda les pedres, com poden ser els edificis més històrics de la nostra ciutat, i evidentment el Monestir, la segona sessió de l'eix de Cultura i Memòria ha servit per posar de manifest la importància de recuperar i potenciar un altre tipus de patrimoni com són les festes o les tradicions locals.

Aquests elements, al costat d'aspectes com el passat rural de la ciutat, els nostres artistes o els edificis més emblemàtics, han de servir per vertebrar una identitat local i ajudar a integrar les persones que van arribant a la nostra ciutat. Escoltem algunes de les propostes plantejades durant el debat.

Participants

Cal fer un esforç important perquè els nouvinguts puguin saber el que és sentir-se de Sant Cugat.


Entre les diferents propostes, s'ha plantejat també la importància d'aprofitar el nou Museu de la ciutat com a possible element de gestió i conservació de tot aquest patrimoni i memòria local. Per a la tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, aquesta segona sessió ha servit per plantejar nous temes i nous reptes.

Àngels Solé

Han sortit molts tenmes, com el del paper del Museu en la gestió de tot aquest patrimoni o la necessitat de difondre el patrimoni com a element d'indentitat de ciutat.


Aspectes com el futur de la Fàbrica Arpí o la necessitat de recuperar també la memòria i la història dels comerços locals també s'han plantejat al llarg del penúltim debat del Pla de Cultura. Aquesta iniciativa clourà avui les sessions de participació ciutadana amb l'eix de Cultura i Creació i donarà pas a una fase de diagnosi i reflexió al voltant de les diferents propostes sorgides durant aquest mes de debats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.