Joan Margarit, poeta d'honor del 13è Festival de Poesia de Sant Cugat


Temes relacionats

JOAN MARGARIT: 'La poesia i la pintura poden combatre la tristesa' (20/oct/08)


  • Comparteix:

Joan Margarit, a casa seva

Joan Margarit, a casa seva

La 13a edició del Festival de Poesia de Sant Cugat homenatjarà el poeta Joan Margarit. El festival començarà el 20 d'octubre i s'allargarà durant set dies amb espectacles com 'Els meus poetes', de la santcugatenca Emma Vilarasau, i 'No era lluny ni difícil', del mateix Margarit. A més, la lectura dramatitzada de 'La veu d'un saxo en la boira', també del poeta, inaugurarà el festival al Teatre-Auditori.

L'acte inaugural comptarà amb noms tan coneguts com Joan Pera, Jordi Boixaderas i Ferran Frauca, que seran els actors de la lectura dramatitzada de 'La veu d'un saxo en la boira', dirigida per Carles Canut. L'actuació, diumenge 20 d'octubre, s'acompanyarà d'un quartet de jazz del Taller de Músics. L'entrada d'aquesta lectura dramatitzada és gratuïta, tot i que l'aforament és limitat.

El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha destacat que enguany 'tocava' homenatjar un poeta 'més jove' i, a més, amb una gran trajectòria. Escura l'ha qualificat de 'poeta idoni' per a aquesta 13a edició.

Xavier Escura

Es coincidia que valia apostar per un poeta d'una generació més jove i a la vegada d'un reconeixement com és en Joan Margarit. És el poeta idoni per celebrar aquesta 13a edició.


L'escenari del Teatre-Auditori serà també el punt de referència d'altres espectacles del festival. El 21 d'octubre serà el moment de 'Els meus poetes', d'Emma Vilarasau, un espectacle on l'actriu santcugatenca recitarà poemes d'Abelló, Benedetti, Borges, Martí i Pol, Neruda i el mateix Margarit.

Vilarasau donarà pas al moment estrella del festival, que arribarà de la mà de Joan Margarit amb l'espectacle 'No era lluny ni difícil', a mig camí entre la música i la poesia. Acompanyat d'un quintet de jazz, Joan Margarit farà de rapsode dels seus versos.

Des del 20 i fins al 27 d'octubre, el 13è Festival de Poesia de Sant Cugat omplirà de textos i paraules diferents espais de Sant Cugat. Margarit, Premi Nacional de Cultura, ha participat al festival santcugatenc en diverses ocasions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.