El 10è Curs Internacional de Cant de Camerata consolida la seva trajectòria


  • Comparteix:

Escura i Baulies, a la presentació del curs

Escura i Baulies, a la presentació del curs

El Curs Internacional de Cant organitzat per Camerata Sant Cugat arriba a la seva 10a edició gràcies a la consolidació d'un públic que, segons el seu director Xavier Baulies, 'necessita l'art, perquè no només d'economia viu l'home'. El programa, que va començar aquest dilluns amb un concert d'exalumnes, comptarà amb la conferència del periodista Marcel Gorgori sobre Verdi, així com amb l'actuació de la soprano Eugènia Montenegro.

Sant Cugat s'omple de música i cant, fins dissabte, amb el Curs Internacional de Cant de Camerata Sant Cugat. Segons Baulies, és la importància de la cultura en la societat el que ha permès la consolidació d'un curs de cant com aquest. Baulies ha destacat l'honor d'acompanyar aquells joves que es volen dedicar professionalment al cant i que acaben actuant internacionalment.

Xavier Baulies

És un goig arribar als 10 anys amb les dificultats del moment que vivim, i veure que cantar professionalment és l'objectiu de molts joves. És un honor acompanyar-los des de Camerata.


Camerata Sant Cugat ha col·laborat amb institucions com la fundació Clarós, Amics de l'Òpera de Sabadell i la fundació Joan Maragall. Segons el regidor de Cultura, Xavier Escura, la complicitat entre entitats és un factor clau per a resistir 'l'embat d'aquesta crisi'.

Xavier Escura

El món de la cultura és dels més perjudicats, però cal resistir. Des de l'Ajuntament no podem fer altra cosa que acompanyar Camerata en aquest recorregut de talent, excel·lència i projecció de la ciutat.


Un dels actes més destacats d'aquest curs és la conferència-audició de Marcel Gorgori sobre Verdi, en commemoració dels 200 anys del naixement del compositor. Gorgori contraposarà la filosofia musical al voltant de Verdi, molt pròxima al poble, amb la de Wagner, caracteritzada per la grandiositat i els temes filosòfics. L'acte tindrà lloc a la Casa de Cultura, dissabte a les sis de la tarda.

El mateix dissabte, al Claustre del Monestir, tindrà lloc el concert de cloenda, que comptarà amb la participació de la soprano Eugènia Montenegro i el baríton Joan Garcia.

El curs està format per 20 alumnes i 12 professors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.