'Sinerama' omple d'Espriu i de públic la plaça de Barcelona


  • Comparteix:

La 9a edició de les 'Lectures a la fresca' ha donat el tret de sortida aquest dijous a la plaça de Barcelona amb l'espectacle 'Sinerama'. A càrrec de la companyia Les Sineres, aquest cabaret literari a partir de textos de Salvador Espriu, vol mostrar la vessant del dramaturg més irònica. Un centenar d'assistents s'ha aplegat a la primera representació d'aquest cicle, que està emmarcat en els actes de l'Any Espriu i organitzat pels Amics de Pedra i Sang.

El cabaret literari 'Sinerama' ha estrenat la 9a edició del cicle 'Lectures a la fresca' organitzat pels Amics de Pedra i Sang. Una mostra de l'obra de Salvador Espriu menys coneguda i amb una adaptació molt 'estripada', tal com l'ha definit la seva directora i dramaturga, Dolors Vilarasau. La directora teatral ha afegit que és una triple estrena: d'espai, de companyia teatral i d'espectacle. A més, Vilarasau ha informat a Cugat.cat que aquesta obra començarà una gira a través de l'Oficina Espriu.

Dolors Vilarasau

És la primera representació i l'estrena perquè estrenem companyia, Les Sineres. Està dins el cicle 'Lectures a la fresca' però no llegeixen, és una representació teatral.


L'espectacle està format per quatre monòlegs de diferents personatges del Sinera d'Espriu. L'actriu Sònia Guimerà, que interpreta el personatge de Teresa Vallalta, ha expressat que interpretar aquesta obra ha estat tot un repte, però al mateix temps, una experiència gratificant.

Sònia Guimerà

És un repte pel text, perquè té un vocabulari molt català i molt bonic però difícil. A mida que hi vas entrant veus les capes que té el text i és molt bonic.


La primera sessió del cicle ha reunit més d'un centenar de persones a la plaça de Barcelona, que han gaudit de manera gratuïta d'aquesta proposta cultural. Les 'Lectures a la fresca' segueixen la setmana vinent amb una doble actuació: 'Conversió i mort d'en Quim Federal' i 'Primera història d'Esther', en una edició centrada en l'obra d'Espriu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.