El darrer debat del Pla de Cultura demana tenir un espai dins la programació dins el Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Es volen altres espais alternatius al teatre-Auditori.

Es volen altres espais alternatius al teatre-Auditori.

La darrera sessió de les taules de debat del Pla de Cultura, dedicada a la creació, ha servit per posar de manifest la voluntat de les entitats de tenir un major espai dins la programació del Teatre Auditori. Altres propostes han estat les de crear una comissió artística que integri les diferents disciplines o potenciar l'educació cultural a les escoles, entre d'altres.

El Teatre Auditori ha estat el cavall de batalla de la darrera sessió de les taules de debat del Pla de Cultura. I és que diversos assistents al debat han reivindicat la necessitat que aquest espai faci més les funcions de teatre municipal i tingui més en compte les propostes de les entitats locals,

Des de l'Ajuntament, la tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, ha recollit la demanda però ha manifestat d'estudiar els pros i els contres d'assumir produccions i buscar l'equilibri entre la programació actual i la demanda dels agents culturals locals.

Àngels Solé

Queda clara la demanda de les entitats perquè se les tingui en compte en la programció però hem d'estudiar què suposa assumir produccions i buscar aquest equilibri.


La sessió ha servit també per plantejar la possibilitat d'utilitzar el teatre de la Unió Santcugatenca per a muntatges de petit format, una proposta que ja estan debatent des del consistori i aquesta entitat.

D'altra banda, durant el debat també s'han plantejat qüestions com la necessitat de potenciar l'educació cultural a les escoles o de crear una comissió que integri els agents culturals de les diferents disciplines. Escoltem algunes de les propostes.

Assistents

Seria necessari crear una inafraestructura on poder fer les creacions artístiques.


Crear beques per als estudiants, potenciar els intercanvis amb artistes d'altres països o potenciar la cultura de base que fan les entitats i combinar-la amb una programació més de elitista i de minories han estat altres propostes plantejades durant el debat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.