Jordi Cadena presentarà 'La por' a la 58a edició del festival de cinema de Valladolid


Temes relacionats

L'actor valldoreixenc Ramon Madaula interpreta un pare maltractador al film 'La por' (23/des/12)

'La por', nou film del director santcugatenc Jordi Cadena (23/oct/12)


  • Comparteix:

Ramon Madaula interpreta un pare maltractador a 'La por'

Ramon Madaula interpreta un pare maltractador a 'La por'

El director santcugatenc Jordi Cadena presentarà la seva nova pel·lícula, 'La por', a la 58a edició de la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid, la Seminci. La producció de Cadena tracta la por d'un adolescent amb una vida complicada. L'actor valldoreixenc Ramon Madaula també forma part del film, on encarna un pare maltractador. La Seminci tindrà lloc del 19 al 26 d'octubre.

El festival de cinema de Valladolid d'enguany comptarà amb la presència del director local Jordi Cadena, que presentarà el seu nou film anomenat 'La por'. Aquesta pel·lícula està basada en la novel·la 'M' de Lolita Bosch i tracta la por d'un adolescent que porta una vida difícil i ha de buscar feina treball per alliberar la seva mare i la seva germana del terror que viuen a casa. El director exposa els efectes de la violència masclista i plasma el terror de les víctimes per delatar els seus agressors.

Cadena va néixer el 1947 i ha treballat com a director, guionista i productor de cinema. A més, és un dels fundadors de l'Escola de Directors de Cinema de Catalunya. Després d'haver rodat diversos, curtmetratges va dirigir el seu primer llargmetratge el 1978, anomenat 'L'obscura història de la cosina Montse'. El 2010 va rodar la pel·lícula 'Elisa K' juntament amb Judith Colell, llargmetratge nominat a diversos premis Goya i guardonat amb el Premi Nacional de Cinematografia de la Generalitat de Catalunya i l'Especial del Jurat al Festival de Sant Sebastià.

El santcugatenc Ramon Madaula també apareix a la nova producció de Cadena, en què interpreta el paper d'un pare tèrbol que maltracta la dona i el fill, encara que aparenta la figura d'un home comprensiu i bondadós.

El festival de cinema comptarà també amb la presència d'altres directors catalans, com Mar Coll, que inaugurarà el festival amb el seu llargmetratge 'Tots volem el millor per a ella'. El Seminci d'enguany es desenvoluparà del 19 al 26 d'octubre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.