Una ovació de 5 minuts tanca l'actuació santcugatenca del Ballet de Víctor Ullate


  • Comparteix:

El coreògraf ha destacat la calidesa del públic del Teatre Auditori

El coreògraf ha destacat la calidesa del públic del Teatre Auditori

L'espectacle del Ballet de Víctor Ullate ha acabat, aquest cap de setmana, amb cinc minuts d'aplaudiment per part dels prop dels 800 espectadors que han omplert el Teatre Auditori. Com ja és habitual en ell, Ullate ha donat un tracte especial a la nostra ciutat, estrenant algunes de les seves darrers coreografies que encara no s'havien pogut veure a Catalunya.

Víctor Ullate ha tornat a la nostra ciutat i ho ha fet, com ja té per costum, estrenant alguna nova coreografia que encara no s'ha pogut veure a Catalunya. És el cas de "Concentrante", un ballet que parla de les relacions de parella, i d'"Hechizo de luna", la història d'una camperola que invoca aquest satèl·lit perquè el seu marit torni aviat.

Però la companyia també ha pujat a l'escenari del Centre Cultural les coreografies "Y tú... Bailas?", feta en homenatge al director del teatre Arriaga de Bilbao, Luis Iturri, així com una de les creacions més aclamades de la companyia: "Jaleos". Aquest darrer ballet, estrenat a Nova York, ha culminat l'espectacle a la nostra ciutat amb una excel·lent demostració de virtuosisme en dansa.

I és que segons Eduardo Lao, director artístic de la companyia, "Jaleos" és el ballet més complicat que Ullate ha fet per als seus ballarins.

Eduardo Lao

Es un dels ballets més difícils que Víctor Ullate ha fet per la companyia, ja que porta els ballarins a l'extrem, però també al públic, que està molt pendent de l'escenari.


Amb unes escenografies senzilles i intimistes, fetes a base de jocs de llums, aquest ballet ha tornat a seduir el públic de l'Auditori, que ha aclamat amb entusiasme l'actuació dels ballarins. Aquesta resposta ha estat molt ben rebuda pel mateix Ullate, que ha destacat la calidesa d'aquest teatre.

Víctor Ullate

Tornar a aquest teatre ha sigut com tornar a casa, perquè la calidesa que se'ns va donar aquí la primera vegada és estrany que te'l donin en un altre teatre.


El ballarí i coreògraf ha aprofitat també la visita a la nostra ciutat per lamentar la situació actual de la dansa a l'Estat Espanyol, on assegura que no es dóna cap ajuda ni als ballarins ni a les companyies.

Víctor Ullate

Hi ha poc pressupost pel ballet i menys per crear, i hem d'esperar que hi hagi un miracle, a veure si podem crear una gran companyia de dansa.


Tot i això, a Víctor Ullate projectes no n'hi falten, i actuacions com la de Sant Cugat reconcilien, en part, aquest ballarí amb la difícil situació que estan denunciant els professionals de la dansa tant a Catalunya com arreu de l'Estat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.