Els barrufets, una pandèmia global i un amor a Algèria aterren als cinemes


Temes relacionats

Yelmo sorteja un any de cinema gratis per a tota la família ( 2/ago/13)


  • Comparteix:

El protagonista de 'Guerra Mundial Z' ha de salvar la humanitat dels zombies / Font: Guerramundialz.es

El protagonista de 'Guerra Mundial Z' ha de salvar la humanitat dels zombies / Font: Guerramundialz.es

Cinema infantil, d'acció i romanticisme seran els principals protagonistes de les cartelleres aquesta setmana. Els més petits gaudiran de la segona entrega dels barrufets; els amants de l'acció podran veure Brad Pitt combatent milers de zombies a 'Guerra Mundial Z'; i els addictes al romanticisme tindran 'Lo que el día debe a la noche', l'adaptació del bestseller de Yasmina Khadra. Els cinemes Yelmo també projecten 'Solo el viento', un drama sobre el racisme contra els gitanos hongaresos.

Si la primera part d''Els barrufets' transcorria a Nova York, la segona part té lloc a París, on el malvat Gargamel ha esdevingut el mag més famós del món gràcies a l'essència de Barrufet que els va robar a la primera entrega. Però la màgia se li acaba i decideix crear dos nous barrufets, els Dolentots, perquè segrestin la Barrufeta i aconsegueixin el secret de l'essència. El Gran Barrufet encapçala una expedició per rescatar-la ajudat pels seus amics humans, però la Barrufeta (creada originalment pel Gargamel) podria no resistir la seva atracció per les malifetes.

Després de l'èxit de la primera part, que recaptà 560 milions de dòlars, 'Els barrufets 2' promet humor, efectes especials i diversió per a tota la família. El seu director, Raja Gonsell, no només ha dirigit la primera part dels barrufets sinó altres films per a públic infantil com 'Scooby Doo' i 'Un chihuahua en Beverly Hills'. La pel·lícula compta amb Neil Patrick Harris i Brendan Gleeson al repartiment.

'Guerra Mundial Z' gira al voltant de Gerry Lane, un treballador de les Nacions Unides que protagonitza una carrera a contrarellotge per aturar una pandèmia d'abast mundial. Lane, interpretat per Brad Pitt, viatjarà per tot el món en busca del pacient zero d'una infecció que converteix les víctimes en una espècie de zombies. La pel·lícula ha estat produïda pel mateix Pitt i ha costat 200 milions de dòlars. Una dosi d'adrenalina, efectes especials apocalíptics i molts zombis.

Per altra banda, en Younes, protagonista de 'Lo que el día debe a la noche', arriba a Orán amb nou anys per quedar-s'hi a viure amb el seu tiet, un farmacèutic integrat en la comunitat occidental a Argèlia. El nen creix segur i feliç, traçant fortes amistats entre els joves colons, però tot canvia quan Émile arriba a la ciutat, ja que la jove és desitjada per tots i posarà a prova les amistats entre els nois. El film és una adaptació del bestseller de Yasmina Khadra i narra una apassionada història d'amor que transcorre entre França i Argèlia, des de la dècada dels 30 del segle passat fins a l'actualitat.

'Solo el viento' expressa la por d'una família gitana a ser les següents víctimes dels assassinats, suposadament racistes, que s'estan produïnt al seu barri. El pare, Mari, alterna dues feines per mantenir el seu pare invàlid i els seus dos fills. La filla gran, Anna, s'intenta concentrar en l'escola i el dibuix, però el petit Rio no pot amagar la seva preocupació. La pel·lícula és una coproducció entre Hongria, França i Alemanya, i va triomfar a la passada edició del Festival de Berlín, on va rebre el Gran Premi del Jurat, el Premi Amnistia Internacional i el Premi de la Pau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.