El santcugatenc Xavier Moret guanya el Premi 23 d'Abril amb l'obra 'Doctor Pearson'


  • Comparteix:

Es tracta d'una obra que relata l'arribada de l'electricitat a Catalunya.

Es tracta d'una obra que relata l'arribada de l'electricitat a Catalunya.

L'escriptor i periodista florestà Xavier Moret ha estat guardonat amb el premi 23 d'Abril, que atorga l'editorial Columna. Moret ha obtingut aquest reconeixement, dotat amb 30.000 euros, per la seva novel·la 'Doctor Pearson', una obra sobre l'arribada de l'electricitat a Catalunya a principis del segle XX.

"Doctor Pearson" és una obra a mig camí entre la novel·la històrica, el reportatge periodístic i la biografia. De fet, l'argument parla de la investigació que fa un periodista sobre un enginyer nord-americà que va ser qui va portar l'electricitat a Catalunya a principis del segle XX. Ho explica el propi autor.

Xavier Moret

A Baecelona fins aquella època les fàvriques anaven amb carbó i el Pearson imagina el futur de Catalunya electrificat.


Amb aquesta història, Moret ha obtingut el premi 23 d'Abril que atorga l'editorial Columna i que està dotat amb 30.000 euros. Aquest no és, però, l'únic premi que ha rebut aquest florestà, creador del famós investigador Max Riera i autor de diversos llibres de viatges.

A banda del premi 23 d'Abril, l'editorial Columna ha concedit el guardó Columna Jove a la marroquina Laila Karrouch, mentre que el premi Primera Columna ha quedat desert.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.